aanmeld knop
dot

Afvallen? Eerst geestelijk en lichamelijk in balans

Yoga2.jpg
Afvallen is voor veel mensen de rode draad in hun leven. Met afvallen en weer dikker worden gaat het op en neer. Het veranderen van je leefstijl gesteund door flink wat extra lichaamsbeweging, is de manier om je overtollige kilo's de baas te blijven. Zo krijg je meer balans en misschien ook wel een gelukkiger leven.

De Balans

De weegschaal vertelt ons dat we te zwaar zijn. In ons hoofd voelen we ons machteloos en "lelijk". Om in balans te komen moeten we dat negatieve gevoel kwijt. We moeten leren om van onszelf te gaan houden en van ons lichaam. Vaak dan pas gaat het ons lukken om die teveel aan kilo's kwijt te raken.

 

Overgewicht

Heel veel mensen zijn tegenwoordig te zwaar of veel te zwaar. Overgewicht, of 'obesitas' met een mooi woord, komt ook veel voor in Nederland en in alle leeftijdscategorieën. Het luxe en vaak ook ongezonde voedsel van deze gejaagde welvarende maatschappij, is daar debet aan. Het passieve leven, dat ook heel veel mensen leiden (zittend werk, veel met de auto doen, weinig lichaamsbeweging door te veel tijd zittend achter computer doorbrengen, en tv kijken en gamen, enzovoorts) zijn natuurlijk ook boosdoeners.

 

Het belang van lichaamsbeweging

De noodzakelijke lichaamsbeweging en een goede voeding zijn van essentieel belang om in evenwicht te komen. Een goed eetpatroon en de juiste hoeveelheid beweging, zorgen ervoor dat je of niet aankomt, of afvalt. Om af te vallen moet je echter mentaal de knop omzetten, en alleen enkele lukt het om blijvend af te vallen. Mentaal de knop om zetten is niet eenvoudig, maar er zijn "diëten" die je daarbij kunnen helpen.

 

De mogelijkheden

Het Mentale Dieetplan, of Turbo Dieetplan, van Catja Callens is daar een goed voorbeeld van. Je kunt het hele programma na betaling downloaden, en krijgt per email een soort van mentale ondersteuning. Sommige mensen hebbend daar baat bij. Het is een proteïne-dieet. Compleet met wat eenvoudige oefeningen, enkele mentale opdrachtjes (heel belangrijk voor de motivatie) en een prima aantal recepten. Dit is een goed uitgewerkt plan dat vol te houden is en als je er werkelijk voor gaat met een goed eindresultaat. Een wondermiddel is het niet, maar wel een stap in de goede richting.

 

Paleo dieet

Het 101 Paleo Recepten Kookpakket, of Paleo in 15 minuten, is ook een aanrader. Het dieet werd bekend als het oermensdieet. Wat houdt dat in? Je gaat weer eten als de oermens. Oermensen aten natuurlijk veel gezonder voedsel, geen landbouwgiffen bijvoorbeeld, en geen bewerkt voedsel. Ze aten veel minder, en hun leven was meer gericht bewegen en eten verzamelen, en niet op snacken en zitten. De Paleo recepten kunnen een manier van leven worden. Je eet met Paleo vooral:

  • verse onbespoten groentes
  • mager onbewerkt vlees
  • vers onbespoten fruit
  • onbewerkte producten algemeen
  • ongezouten pure noten
  • geen of zeer weinig zout algemeen
  • geen suiker

Saai? Ja, dat wel, maar als je af wilt vallen of gezonder eten wilt, moet je er iets voor over hebben. Val je gegarandeerd af van Het Mentale Dieetplan of het Paleo dieet? Helaas niet. Afvallen lukt altijd alleen als je bereid bent je trek in meer eten te negeren, en meer te bewegen.


Tags: Paleo Recepten Kookpakket
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Ria van Beek.
Publicatie datum: 2014-09-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-09-08 06:54:41  
netjes geschreven en hoop dat het een hoop mensen zal gaan helpenReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving