aanmeld knop
dot

Liefdesverdriet. Verwerken. Tips!

verdriet.jpg
Liefdesverdriet is een zeer pijnlijk gevoel. Vrijwel iedereen maakt het wel eens mee in zijn leven. Liefdesverdriet komt meestal voor nadat iemand het heeft uitgemaakt of wanneer een relatie beƫindigd wordt. Liefdesverdriet kan ook voorkomen als je verliefd op iemand bent die niet verliefd op jou is.

Liefdesverdriet, wat kan je er tegen doen? Als je liefdesverdriet hebt kan je daar vel last van hebben.  Hoe heftiger het verdriet, hoe meer verschijnselen je zal hebben. Bij ernstige liefdesverdriet kan je last hebben van de volgende symptomen:

 • Somber en leeg gevoel.

 • Nergens meer zin in hebben.

 • Alleen maar aan je ex kunnen denken.

 • Huilen.

 • Overtuigd zijn dat dit gevoel nooit meer over zal gaan.

 • Weinig eetlust en/of afvallen.

 • Slecht slapen.

 • Concentratieproblemen.

 • Behoefte om er over te praten of je juist terugtrekken.

 • Enzovoorts.

Liefdesverdiet verwerken doet pijn. Er zijn methodes waarmee je sneller het verdriet verwerken kunt, zoals de methode: Direct Liefdesverdiet Verwerken

 

Zijn er methodes om je ex terug te krijgen?

Ja en nee. Er bestaan wel degelijk tips en trick om een relatie terug te winnen, zelfs als er veel is migegaan tussen twee mensen. Het zit hem vooral in het juiste gedrag. Maar deze methode werkt alleen als de ex nog wel een restje gevoelens voor je heeft. Als het echt helemaal op is, zal het niet meer lukken. Wanneer is het op? Als je ex echt niks meer met je te maken wil hebben. Dan kan je namelijk ook de methode om je ex terug te krijgen niet toepassen.

 • Lees meer over de methodes om: je ex terug te krijgen

 • Als er geen kans meer is om je ex  terug te krjgen, dan zal je het liefdesverdriet moeten verwerken

Wat helpt tegen liefdesverdriet?

Ten eerste moet je beseffen dat liefdesverdriet wel degelijk over zal gaan, ook al denk je misschien van niet. Het kost alleen tijd. Ook is het belangrijk dat je accepteert dat het niet meer goed kan komen, want zolang je hoopt dat het misschien nog goedkomt, vertraagt dat ook je ‘genezing.’ Als je ex dus zegt dat het echt voor altijd voorbij is tussen jullie, dan zit er niks anders op dan dit te accepteren en te beginnen te werken aan het verwerken van het verlies. Als je ex zelf twijfelt, is het begrijpelijk dat je het niet af kunt sluiten. Soms is het alleen nodig om tijdelijk wat afstand te nemen om te ontdekken dat je elkaar nog mist. Maar veel relaties sneuvelen, gewoon omdat het niet meer gaat of omdat een van de twee echt niet meer wil. Liefdesverdriet heeft meestal een paar fases:

 • Ongeloof en ontkenning. In dit stadium dringt het maar langzaam tot je door dat het echt voorbij is en de klap kan hard aankomen. Je kan nergens anders aan denken en herinneringen die eerst mooi waren, doen in deze periode erg veel pijn. Het is moeilijk te accepteren dat het voorbij is en je weet misschien zelfs niet goed hoe je zonder haar/hem verder moet. Je wilt er alles aan doen om je ex te spreken, te bellen, te zien. Je wilt misschien nog niet geloven dat het uit is. Als je relatie lang geduurd heeft, bijvoorbeeld veel jaren, dan kan het extra moeilijk zijn om je leven weer vorm te geven. Het zal uiteindelijk wel lukken, ook al kan je je dat in dit stadium misschien niet voorstellen. Praat met mensen die je vertrouwt en lucht je hart. Probeer niet passief op bed te gaan liggen, ook al heb je misschien nergens zin in. Probeer onder de mensen te blijven, dat is erg belangrijk en uiteindelijk zal het je helpen om er sneller overheen te komen.

 • Verdriet. In deze fase kan je het niet langer ontkennen en je moet aanvaarden dat het uit is. daarom voel je voornamelijk verdriet. Dat verdriet kan heel intens zijn. Op de plaats waar je ooit vlinders in je maag van verliefdheid voelde, liggen nu neergeslagen stenen. Zo voelt het misschien. Je begrijpt nu ook waarom mensen vaak over mensen met liefdesverdriet zeggen dat ze een gebroken hart hebben. Je kan allerlei emoties ervaren die heel moeilijk te verdragen zijn. Het gevoel afgewezen te zijn, het gevoel weggedaan te zijn, het gevoel niet gewaardeerd te worden, in de steek gelaten... Het komt veel voor dat je aan de mooie tijd terugdenkt en de pijn omdat het allemaal voorbij is, is snijdend. Mogelijk onderneem je nog steeds pogingen om je ex te spreken en terug te krijgen, maar je wordt steeds opnieuw teleurgesteld. Uiteindelijk geef je het op. Je kunt nu een periode tegemoet gaan waarin je je soms kwaad voelt.

 • Kwaadheid. Gevoelens van kwaadheid en wraakgedachtes. Dit kan voorkomen als je je in de steek gelaten of verlaten of bedrogen voelt. Op die manier kan je de woede die je hebt om het verdriet dat je wordt aangedaan, een beetje afreageren in je gedachten en fantasie. Daar moet het wel bij blijven en het moet ook over gaan. Hoe pijnlijk het ook kan zijn als iemand een relatie verbreekt, je ex is niet jouw bezit. Je kunt kwaad zijn omdat iemand je verlaten heeft en jou daarmee verdriet doet, maar liefde laat zich nou eenmaal niet dwingen of claimen. Als je ex je verlaten heeft voor een ander, kunnen sterke wraakgedachtes en ook jaloezie, een grote rol spelen. Zolang het bij gedachtes blijft is dit niet uitzonderlijk. Na een tijdje zal je ontdekken dat die gevoelens minder worden en ook het verdriet zal slijten.

 • Somber. Je kunt je nog wel een een tijd somber voelen nadat een relatie verbroken is.  Als je nog jong bent en de relatie heeft kort geduurd, dan kan het een paar weken, maanden of misschien zelfs wel een jaar duren dat je er in meer of mindere mate last van hebt. Soms kan het zelfs langer duren, omdat mensen nou eenmaal verschillend in elkaar zitten en ook omdat relaties verschillend zijn. Als een relatie langer geduurd heeft, bijvoorbeeld een jaar of vele jaren, dan kan het verdriet ook langer duren omdat je je leven weer vorm moet geven zonder de persoon die er zo lang deel van uitmaakte.

 • Acceptatie en berusting.  Op een bepaalt moment accepteer je dat de relatie voorbij is. Je staat dan ook weer open voor een eventuele nieuwe liefde in je leven. Dit kan na een paar weken zijn, een paar maanden of na een paar jaar. Hoe lang het duurt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld hoe lang de relatie geduurd heeft en hoe intens de ervaringen geweest zijn, en ook hoe hecht de band geweest is, of er veel herinneringen zijn, of er kinderen uit de relatie zijn voortgekomen, en ook om welke reden het uitgegaan is, enzovoorts. Als je zelf ook inziet waarom de relatie geen stand kon houden, kan je het meestal beter verwerken. Uiteindelijk komen je gevoelens in rustiger vaarwater en de herinneringen die mooi waren, daar kan je straks met een glimlach op terugzien. Dan is je liefdesverdriet voorbij.

Liefdesverdriet gaat sneller over als je:

 • Met anderen praat over je verdriet.

 • Je ex je de gelegenheid geeft om je uit te leggen waarom het voorbij is.

 • Huilt als je daar behoefte aan hebt.

 • Onder de mensen blijft en je niet terugtrekt.

 • Afleiding zoekt.

 • Accepteert dat verdriet een gezonde reactie is op verlies.

 • Je verdriet niet wegstoppen maar onder ogen zien, en het zien als een periode die je nodig hebt om er doorheen te komen.

 • Mensen om je heen hebt met een luisterend oor.

 • Gelooft dat liefdesverdriet altijd overgaat, want dat is echt waar.

Ex terugkrijgen, tips!
Gebroken hart? Tips tegen een gebroken hart
Liefdesverdiet verwerken. Hoe?
Liefdesverdriet verwerken, stap voor stap!


Tags: liefdesverdriet, verwerken, tips, ex terug
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-06-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2016-07-14 08:25:58  
Ik en mijn ex heden 2 jaar een relatie en hij is vreemdgegaan met een meisje en ik en mijn ex zien elkaar elke dag omdat hij mijn buurman is en mijn beste vriendin heeft hem gekust en ze weet dat we iets haden dit is heel pijnlijk en ik ben 12Reageer
gast - 2014-02-27 19:46:09  
Ik durf alleen maar op social media contact te zoeken maar ik denk dat het niet helpt... Maar er is over n paaf weken een schoolfeest. Wat zouden jullie voor tactiek toepassen?Reageer
Reactie van Meander - 2014-02-27 19:53:06  
Doe spontaan, lach naar hem, en zeg iets leuks over zijn outfit of zijn haar of zo.Reageer
gast - 2013-12-29 13:39:11  
Volg de tipsReageer
gast - 2013-04-21 19:40:14  
hey gozerstjes en gozerinnetjes!!!! Ik heb geen account en heb nog nooit van deze site gehoord maar ik zoek tips voor mijn BFF waarvan haar verkering uit is en ze heeft heel erg liefdesverdriet heeft iemand van jullie nog tips?? Heb ze erg nodig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XXX-jes van iemand!Reageer
SammyJo - 2013-04-15 08:18:48  
Reactie op gast, quote:
"Naar de kroeg en dan een paar dagen elderado ;) dan ben je wel weer genezen"
[Hier uw reactie] De kroeg helpt niet iedereen gast :PReageer
gast - 2013-03-21 19:01:03  
Naar de kroeg en dan een paar dagen elderado ;) dan ben je wel weer genezenReageer
gast - 2013-02-02 17:33:16  
mijn vriendje heeft het uit gemaakt gewoon omdat xe elkaar niet meer veel zien ik weet niet wat ik moet doen en ik ben een kindReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving