aanmeld knop
dot

Lady Gaga

0602527718408.jpeg
Lady Gaga wordt op 28 maart 1986 geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta. In korte tijd weet deze Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice en pianiste uit te groeien tot een wereldster. De naam Lady Gaga is ontleend aan het nummer “Radio Ga Ga” van de band Queen.

Lady Gaga

  • Genre:             Pop/Rock
  • Styles:             Club/Dance
  •                          Dance-Pop
  •                         Pop
  • Periode:             2000 – Heden
  • Geboren:             28 maart 1986, New York

Biografie

Lady Gaga wordt op 28 maart 1986 geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta. In korte tijd weet deze Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice en pianiste uit te groeien tot een wereldster.

De naam Lady Gaga is ontleend aan het nummer “Radio Ga Ga” van de band Queen.

 

Met elementen die doen denken aan Madonna, David Bowie en Freddie Mercury valt ze meer dan wie dan ook als zangeres. Lady Gaga staat garant voor sensatie en onverwachte gebeurtenissen. Hiermee weet ze keer op keer de aandacht op zich te richten. Dat doet ze met haar kleding, muziek, videoclips en gedrag.

Al van jongs af aan speelt Lady Gaga piano en acteert ze. In 2005 gaat ze van school om zich volop op de muziek te kunnen concentreren. Ze komt dan in de band SGBand terecht. De SGBand brengt twee EP’s uit, maar gaat daarna uit elkaar. Daarna gaat ze samenwerken met de producer Rob Fusari. Uit deze samenwerking ontstaat de naam “Lady Gaga”, en Fusari zorgt er voor dat ze een contract krijgt bij Def Jam in 2006. Het duurt niet lang voordat Def Jam het contract weer verbreekt. Uiteindelijk tekent ze op haar twintigste een platencontract bij Interscope Records. Ze schrijft dan onder andere nummers voor Britney Spears en de Pussycat Dolls.

 

Haar eigen debuut album “Just Dance” verschijnt in 2008. Hiermee weet ze direct succes te behalen. Ze breekt door naar het grote publiek, maar krijgt ook waardering in de vorm van de Grammy Awards. Voor de single “Just Dance” krijgt ze een Grammy nominatie en voor de single “Poker Face” wint ze een Grammy.

“Poker Face” haalt in bijna twintig landen de hoogste positie van de hitlijsten.

In het begin Lady Gaga meer populair in Europa dan in Amerika. Dit komt omdat het album in Europa beter wordt ontvangen.

 

In 2009 verschijnt het tweede album van Lady Gaga, “The Fame Monster”. Dit minialbum bevat slechts 8 nummers. Voor de single “Telephone”, dat oorspronkelijk voor Britney Spears was geschreven, heeft ze een duet met Beyoncé. Het minialbum is wederom succesvol, ze scoort met de singles “Bad Romance”, “Telephone”, “Alejandro” en “Dance in the Dark”.

 

Tijdens de MTV Video Music Awards in 2010 is Lady Gaga de grote winnares. Ze weet acht awards binnen te slepen, onder meer voor Beste Vrouwelijke Video, Beste Popvideo en Beste Choreografie.  Tijdens de award show maakt ze de titel van haar nieuwe album bekend “Born This Way”.

Dit album verschijnt in 2011, het is wederom een succes maar ontvangt wel wisselende kritieken. De verwachtingen voor het album zijn zo hoog gespannen, dat het bijna onmogelijk is hieraan te voldoen. Desondanks gaat Lady Gaga gewoon door met het behalen van noteringen in de hitlijsten. Want de singles “Born This Way”, “Judas” en “The Edge of Glory” worden grote hits.

 


Tags: Lady Gaga, Top 40, Amerika, Queen, Madonna, David Bowie, Just Dance, The Fame Monster, Telephone
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving