aanmeld knop
dot

Slim en goedkoop je rijbewijs halen

motorcrossen.jpg
Het rijbewijs halen is een dure kwestie geworden. Bij veel rijschoolhouders ben je al snel tussen de 1.800,- en 3.000,- euro aan kwijt. Laat je niet gek maken met verhalen over gemiddeld 35 of 40 rijlessen. Het kan veel sneller en dus goedkoper.
GamesGames

Er is een cultuur in rijschool-land die mensen onnodig op kosten jaagt. Er wordt niet doorgepakt en naar mijn mening wordt er zelfs misbruik gemaakt van de onzekerheid van jonge automobilisten (en hun ouders). Daarom hoor je vaak verhalen over mensen die gezakt zijn door kleine foutjes, en chagrijnige examinatoren. 

 

20 Rijlessen

Voor onze dochter kochten we een (goedkoop) pakket van 20 lessen bij een landelijke autorijschool, met online theorielessen en het rijexamen. Eenmaal aan het lessen werd al snel duidelijk dat de rijschool:  

Uitging van gemiddeld 35 á 40 lessen

 • Het examengeld voor het theorie-examen er niet bij zat
 • De planning rommelig was en er geen ritme in de lessen zat
 • Er voor het rijexamen 'voor de zekerheid' extra gelest moest worden
 • Uiteindelijk met 20 extra lessen á  € 47,50 kwamen we op een bedrag uit van ruim  € 1.800,-  

Het duurde en duurde dus maar en aansporing tot doorpakken heeft weinig uitgehaald. Alle ging 'normaal' en 'zo gaat dat tegenwoordig', omdat het verkeer anders is dan vroeger en ingewikkelder. Toen was onze zoon aan de beurt om zijn rijbewijs te gaan behalen, en bleek het ook anders te kunnen

 

Proefles

Met hem zijn we voor een proefles naar dezelfde rijschool gegaan voor een proefles. Van tevoren heb ik een beetje met hem geoefend, zodat hij al wat had geschakeld, had kunnen zien hoe je moet optrekken en ik had hem laten zien hoe je de hellingproef moet doen.  Na de les kwam hij terug met de boodschap dat hij waarschijnlijk zo'n 35 lessen nodig zou hebben. Bovendien kreeg mijn zoon (hij had enthousiast voorgesteld of hij hellingproef eens mocht proberen) te horen dat die pas na ongeveer 5 lessen werd geoefend. De aanbieding die door de rijschool gedaan werd was gemiddeld en niet interessant, dus zijn we gaan zoeken naar een goedkopere en sneller alternatief.

       

Spoedcursus

De ´nuchterste´ rijschool uit Tiel maakte een interessante opmerking

 • ´U kunt ook overwegen om een spoedcursus te doen... ´  ( Tip 1 ) 

Eureka! Het was vakantietijd en dit leek wel heel goed bij onze zoon te passen. En dat is het dus geworden. Zodra de instructeur terug was van vakantie kon begonnen worden:

 • 20 lessen met rijexamen voor  € 970,- 
 • Doorpakken: 10 dagen achter elkaar 2 uur les per dag
 • De 12de dag het rijexamen
 • Versnelde examenaanvraag inbegrepen
 • Een paar dealer-cadeautjes
 • Lessen in een comfortabele Mercedes 

De instructeur was sympathiek en ter zake kundig. Na 4 dagen ( 8 lesuren) hebben we overlegd of hij verwachtte of 20 uur voldoende zou zijn en hij zag geen reden om van de 20 lessen af te wijken.

 • Snel is hij zich gaan voorbereiden en dat deed hij met dit boekje (tip 2)    

Het theorie-examen was niet inbegrepen, maar moest wél vooraf gehaald worden.

 • De oplossing daarvoor vonden we bij een landelijk opererende organisatie waarbij je met (bijna) 100% slagingsgarantie in 1 dag het theorie-examen kunt halen voor  135,-   (Tip 3)

Geweldig. Hij kwam goed gedrild en vol tips thuis en alle vragen van het examen waren tijdens het cursusgedeelte behandeld. Van de ruim 30 mensen was er maar 1 gezakt.

 

Rijbewijs goedkoop behaald

Echt aan te bevelen:  

 • Doe een spoedcursus theorie
 • Haal zo´n E-boek in huis
 • Doe een spoedcursus rijlessen

Zelfs als het rijexamen niet gehaald zou zijn of als hij een paar extra uren les had moeten hebben (wat nodig had kunnen zijn), dan waren we toch nog goedkoper uit geweest én was het geen langslepend traject geweest.

 

Voorbereiden op het rijbewijs


Tags: goedkoop je rijbewijs halen, praktijk en theorie
Artikel geschreven door: Wieger.
Publicatie datum: 2014-09-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving