aanmeld knop
dot

Salsa Calena

verliefd.jpg
Salsa Caleña. De naam zegt het al, deze stijl is afkomstig uit de Colombiaanse stad Cali, die wordt geprezen als de wereldhoofdstad van de salsa. Deze dansstijl is herkenbaar aan de zeer snelle beenbewegingen en heupen. Deze snelle beenbewegingen zijn de reden waarom het zo moeilijk is om deze stijl leren.

Salsa Caleña. Dansers die het perfect beheersen zullen over het algemeen tussen de beste salsa dansers verschijnen. De klassieke figuren die zijn geleerd in Puerto Rico zijn niet geschikt voor deze vorm van salsa . Daarnaast is het opgenomen in de Cali salsa aerobatics, het snelle voetenwerk wordt ook vaak gebruikt voor individuele prestaties zoals (solo) dansen . 

 

Hoe is de Salsa Caleña ontstaan?

Salsa caleña  Het wordt zo genoemd en het is Colombiaanse stijl van cali, maar deze dansvorm begon zeer kleinschalig in Cali. De salsa kwam naar Cali  in de jaren veertig door een korte radio golf, die massale toegang had tot Cubaanse muziek, die in sommige radio omroepen werd uitgezonden .

Het is niet zo dat er voor de jaren 40 geen salsa in cali was het was al eerder in de jaren 40 begonnen, maar de populatie begon zich langzaam voort (te zetten) in de jaren 40.

 

Jaren '50 - '70

In aanvulling op de muziek van de Mexicaanse cinema,  begon Cali met grote orkesten en dansers, die opmerkelijk hun passie voor hun snelle en gesynchroniseerde bewegingen hadden.

  • Tussen de jaren 50 - 70 had Cali een belangrijke groei van de bevolking; massaal ontstonden er dancings en nachtclubs.
  • Het accentueren van de salsa rumba en andere culturele uitingen gingen zich manifesteren zodoende  werd de salsa in cali zo populair dat de salsa in de stad een fenomeen werd.
  • De  instroming van de salsa ging ook in de arme binnenwijken buiten de stad cali zoals de wijk Juanchito Salomia.

Salsa in Cali

Salsa in Cali wordt beschouwd als het culturele erfgoed van de stad, zoals die werd ontwikkeld uit het mengsel van ritmes uit New York, Panama en Puerto Rico, door de jaren 70 werd salsa in cali door de acceleratiesnelheid van de LP gebruikt om de muziek op dat moment te versnellen, om een ritme dat veel sneller is en het geschud van de traditionele dans, die een verandering in de salsa muziek bracht het zou plaats vinden in Cali. Er kwamen afdrukken van hun eigen stempel op de Cali salsadansen, het betekende: snel en acrobatische dansstijl dat werd het kenmerk van Cali. Dat is de reden waarom de titel van 's werelds hoofdstad van salsa niet een eenvoudige allegorische reden is het is een zelfvoldaan kruipend deel van Cali, maar het drukt de koninklijke erfgoed van de Cali salsa.

 

Is de dans alleen geschikt voor volwassenen?

Nee ook kinderen doen eraan mee er worden complete wedstrijden gehouden zelfs voor kinderen want de kinderen van de stad Cali hebben de Salsa Celeña door hun aders stromen daarom zijn ze geneigd om de caleña te leren dansen .

 

Waar kan ik lessen volgen?

Er zijn lessen te volgen in Europa ook in Nederland het lastige er van is dat het alleen maar in de hoofdsteden plaatsvindt zoals Amsterdam wellicht een online cursus biedt. Dansles is een goed begin voor de Salsa Caleña les. Er is een mogelijkheid om naar de stad Cali te reizen om de dans ervaring daar te ervaren, er komt dan wel iets meer bij kijken het is niet wat je zomaar even doet. Toch zijn er mensen bereid om een ticket te kopen en een een jaar lessen te nemen in Colombia Cali, en uiteraard als zij ook de Spaanse taal beheersen.


Tags: Salsa Caleña, cali dansen, Salsa dansen leren
Artikel geschreven door: doehri.
Publicatie datum: 2014-09-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-09-24 16:20:04  
Sorry dat klopt het was de verkeerde link nu doet hij het wel .Reageer
gast - 2014-09-22 08:32:10  
Hi, er is geen online cursus als ik op die link klik.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving