aanmeld knop
dot

Beginnen met magneetvissen

Vissen.jpg
Afgelopen zomer waren er in het nieuws regelmatig nieuwsberichten over jongelui die zijn begonnen met magneetvissen. Door deze nieuwsberichten zijn er een hoop nieuwe magneetvissers bij gekomen. De hobby klinkt heel eenvoudig, maar wie in de praktijk bezig wil gaan kan wel wat tips gebruiken.

Deze week was het magneetvissen bijvoorbeeld nog bij Hart van Nederland. Voor elke hobby waarmee je succes wilt behalen, zul je moeten zorgen dat je goed geïnformeerd van start gaat en ook alle juiste benodigdheden hebt om de goede resultaten te behalen. Dit is niet anders bij magneetvissen. Ondanks dat het een bezigheid is die gemakkelijk is aan te leren en uit te voeren, zijn er zeker nog wat punten waarvan het handig is om hiervan op de hoogte te zijn. Dit begint al bij de aanschaf van de juiste apparatuur en dit loopt door in de daadwerkelijke uitvoering van de hobby.

 

Benodigdheden voor magneetvissen

Voor magneetvissen heb je niet veel nodig. Echter heb je wel goede kwaliteit nodig van de spullen die je aanschaft, aangezien je mogelijk toch wel graag ook grotere voorwerpen uit het water wilt kunnen vissen. Je hebt hiervoor allereerst een goede magneet nodig die voldoende concentratie Neodymium bevat. Deze stof zorgt voor een krachtige magnetische werking. Hoe meer er hiervan in de magneet is toegevoegd, hoe beter. Echter zorgt deze stof er ook voor dat magneten redelijk prijzig zijn. Toch is het verstandig niet te kiezen voor een magneet die goedkoop wordt aangeboden in een aanbieding, aangezien de kwaliteit hiervan vaak te wensen overlaat. Veelal zijn deze magneten zeer kwetsbaar en beschadigen ze zeer snel, waardoor de werking gelijk volledig verloren gaat. Met als gevolg dat je alsnog een duurdere magneet moet aanschaffen, wil je de hobby kunnen voortzetten.  Verder heb je een lijn nodig van ongeveer 20 tot 25 meter lang, met een dikte van 8 mm. Dan zit je over het algemeen goed en kun je er gerust op zijn dat deze flink wat kan hebben.

 

Zorgen voor veiligheid

Veiligheid gaat voorop natuurlijk. En met een magneet zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Ten eerste, het gewicht kan veel leed veroorzaken als dit verkeerd wordt uitgegooid en tegen iemand aan komt. Ook kan het boten in de omgeving beschadigen; iets wat je liever ook graag wilt voorkomen. Verder kan een magneet storing geven aan elektronische voorwerpen als bankpasjes, computers en in ergere gevallen aan pacemakers. Indien je zelf zo één hebt of iemand in je omgeving kun je beter niet met magneten werken. Ook moet je er op letten dat je niet verstrikt raakt in de lijn, anders beland je onbedoeld zelf in het water en kun je vast komen te zitten. Allemaal punten waar je aandacht aan moet geven. Als je zeker wilt weten dat je een veilig en vertrouwd magneet koopt, kun je het beste voor een magnetar vismagneet gaan. 


Tags: magneetvissen,vismagneet
Artikel geschreven door: Magneetvisser.
Publicatie datum: 2014-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving