aanmeld knop
dot

Zelf een gietvloer aanbrengen

sfeerfoto-ster.jpg
Vloerrenovatie met doe-het-zelf gietvloeren. Je wilt een strakke designvloer die makkelijk schoon te houden is en een beetje industriƫle uitstraling heeft. Al snel passeren allerlei alternatieven de revue en dan toch kom je uiteindelijk terecht bij het modernste alternatief: kunststofgebonden gietvloeren.
KlussenKlussen

Geheel naadloos aan te brengen en snel beloopbaar. Dat is nou net een klus die je door de expert wilt laten uitvoeren. Of toch niet? Dat hangt er maar van af. Het is aan te raden om niet gelijk de woonkamer thuis aan te pakken maar eerst met een overzichtelijk gietvloerprojectje te beginnen waar een foutje niet gelijk voor hoofdpijn en verrassingen zorgt.

 

Zelf een gietvloer aanbrengen

Een gietvloer kan je echt zelf aanbrengen, maar als je weinig ervaring hebt dan is het slim om met een laagdrempelig klusje te beginnen. Bekijk maar eens een paar webshops en je komt vanzelf een paar producten tegen die voor de klus geschikt zijn. We hebben het hier over een garage van hooguit 35 m2 met een goede betonnen ondergrond. Als je die niet hebt dan zal je alsnog een betonvloertje moeten laten storten. Gietvloeren zijn namelijk niet over een langzaam verzakkende ondergrond aan te brengen, zorg dus voor een zeer stabiele ondergrond en maak deze eerst goed stofvrij. Indien noodzakelijk zal je een pas opgeleverde betonvloer moeten schuren zodat de cementhuid verwijderd is.

 

Voorbereidingen bij het aanleggen van een gietvloer

Je hebt een polyurethaan product bij de bouwmarkt of via een webshop gekocht. Nu volgen onherroepelijk de eerste noodzakelijke voorbereidingen. Lees eerst goed het etiket op de emmers door. Meestal bestaat je aankoop uit:

  • een component polyurethaan
  • een component harder

Beide moeten in een bepaalde verhouding gemengd worden om de uiteindelijke gietmassa te krijgen. Het mengen van de componenten en het uitsmeren van de gietmassa moet eigenlijk in één werkgang gebeuren. Bepaal voor jezelf of dit in je eentje mogelijk is, meestal niet namelijk. Het is handiger als er iemand is die voor het gietmengsel zorgt en iemand anders met de vlakspaan aan de gang gaat. Heb je gedacht aan bescherming van je handen, lichaamsbeschermende kleding en een gezichtsmasker? Het is wel zo handig als je de lucht niet rechtstreeks hoeft in te ademen, dus zorg ervoor dat:

  • de ruimte goed geventileerd blijft.
  • kinderen en huisdieren op een afstand zijn.
  • je niet in aanraking komt met de componenten tijdens het mengen.

Indien je aan al deze voorbereidingen hebt gedacht dan kan je aan de slag. Heb je een beetje ervaring met stukadoren dan kan het uitsmeren van de gietvloer over de ondergrond geen probleem zijn. Werk van buiten naar binnen, oftewel, werk naar de mengplaats of naar een deur toe. Na het aanbrengen van de gietmassa zal je met een roller opnieuw over de vloer heen moeten gaan. Dan is het ook handig als je over schoenen beschikt met speciale spikes. Leen bij hoge uitzondering de naaldhakken van je vriendin.


Tags: polyurethaan polyurethaan gietvloer
Bronnen: gietvloeritalia.nl
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: jessica van der liende.
Publicatie datum: 2014-09-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving