aanmeld knop
dot

Nick & Simon

nick en simon.jpg
Nick & Simon hebben hun eerste optreden in 200 tijdens de kerstviering van het VWO op het Don Boscocollege. De twee muzikale vrienden hebben na dat optreden de smaak te pakken en liggen muzikaal op één lijn, waardoor ze besluiten samen te blijven optreden.

Nick & Simon

 • Genre:             Pop
 • Styles:             Pop
 •                         Palingsound                       
 • Periode:            2000 – Heden
 • Geboren:           2006 in Volendam, Nederland
 • Bandleden:        Nick Schilder
 •                         Simon Keizer

Biografie

Nick & Simon hebben hun eerste optreden in 200 tijdens de kerstviering van het VWO op het Don Boscocollege. De twee muzikale vrienden hebben na dat optreden de smaak te pakken en liggen muzikaal op één lijn, waardoor ze besluiten samen te blijven optreden. Dit resulteert al snel in optredens in zaaltjes en kroegen. Op dat moment zingen ze nog alleen in het Engels. Om een groter publiek te bereiken doet het duo mee aan de populaire tv show Idols. Nick eindigt uiteindelijk als elfde in deze talentenjacht. Simon is op dat moment druk bezig als mede-tekstschrijver voor Jan Smit. Dan komt het duo onder de aandacht van het management en de platenmaatschappij van Jan Smit en gaan ze aan de slag met hun debuut. Ze besluiten om zich meer toe te gaan leggen op Nederlandstalige muziek.

 • De debuutsingle “Steeds Weer” kan direct rekenen op media aandacht en zorgt ervoor dat het duo groeit in populariteit. Het titelloze debuut album verschijnt uiteindelijk in 2006. Vanaf dat moment komt hun carrière in een stroomversnelling. Het album behaalt de platina status en de single “De Soldaat” komt terecht in de Top 40. Met het album weten ze ook waardering te oogsten door het verkrijgen van de Zilveren Harp, een van de meest prestigieuze muziek prijzen in Nederland.
 • In 2007 is de release van het tweede album “Vandaag” . met dit album bereiken ze direct de nummer één positie in de albumlijst. Uiteindelijk is het album goed voor vier maal platina.
 • Voor de soundtrack van de film 'De Scheepsjongens Van Bontekoe' nemen ze in 2007 de single “Pak Maar Mijn Hand” op. Ook hiermee scoren ze een Top 40 hit.
 • Twee jaar later verschijnt het album “Luister”. Het duo blijft ongekend populair. Met dit album bereiken ze wederom de hoogste positie in de albumlijst en behalen ze twee maal platina.
 • Het album “Fier” wordt in 2009 uitgebracht en ook dit album haalt twee maal platina en komt op nummer één in de albumlijst.
 • In 2011 is het duo te zien in een reeks concerten van het populaire Symphonica In Rosso. Van deze optredens wordt ook een live album uitgebracht. Deze is goed voor vier maal platina.

Inmiddels zijn Nick en Simon niet meer weg te denken en een van de populairste artiesten van Nederland. 


Tags: Nick & Simon, Jan Smit, Volendam, Top 40
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving