aanmeld knop
dot

Gezond afvallen? Ontdek de weg naar succes

dreamstime_xs_25564088.jpg
De enige manier om gezond af te vallen is misschien wel het gebruiken van gezond verstand. Het begint allemaal met de juiste mindset en een positieve instelling. Afvallen, dieet houden, lijnen, vermageren, afslanken... allemaal woorden die in een negatief licht staan omdat veel mensen het moeilijk vinden om af te vallen.

Negatief beginnen aan iets waar je een positief resultaat mee wilt behalen is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Als je in negatieve termen blijft denken zal je resultaat altijd tijdelijk zijn en blijf je dus zoeken naar de beste oplossing om af te vallen en voor je het weet is het jojo-effect de term waar je continu mee geconfronteerd wordt in je leven.

 

Begin met omdenken

Het spreekt voor zich dat je dat niet wilt en dus moet je beginnen met een positieve insteek, oftewel begin met aanvallen op afvallen! Begin met omdenken en positieve gedachtes. Zo moet het voornemen "ik wil afvallen" omgezet worden naar het voornemen: "ik wil een gezond gewicht."  Dit laatste is een compleet andere benadering en laat het tijdelijke aspect ook direct verdwijnen. Kijk naar wat je doel is en laat het in je hoofd al realiteit worden dan zal het effect langduriger zijn. Als je doelen gaat stellen moeten deze meetbaar zijn, een goede methode hiervoor is SMART. De afkorting SMART staat voor :

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden

Gezond eten en afvallen

Het inzetten van de SMART methode stelt jezelf in staat om de gewenste doelstelling te behalen omdat je iets concreet maakt.  Deze methode combineren met een juiste mindset zal je succes kunnen gaan opleveren om een gezond gewicht te krijgen en nog veel belangrijker, het gewicht te behouden. Maar wat is een goede mindset?

  • Stel je weegt 75 kilo en je wilt graag 65 kilo wegen omdat dit voor jouw lengte een gezond gewicht is. Een goede SMART doelstelling kan dan dus zijn:  ik wil over vijftien weken een gezond gewicht van 65 kilo behaald hebben door middel van gezond maar lekker eten en drie keer per week te sporten.
  • Een slechte SMART doelstelling is: Ik wil over vijftien weken 10 kilo afgevallen zijn door middel van een caloriearm dieet en drie keer per week sporten.

De laatste doelstelling is misschien wel SMART geformuleerd, maar de mindset is helemaal verkeerd door het gebruik van de woorden afgevallen en caloriearm dieet.  Door een positieve doelstelling neer te zetten elimineer je ook direct het idee dat je vijftien weken moet gaan ploeteren, maar zal je vanzelf je eetgewoontes en levensstijl veranderen wat er in resulteert dat je dat gezonde gewicht van 65 kilo behoudt!

 

Ondersteuning bij het realiseren van je gezonde gewicht

Nu is het natuurlijk wel zo fijn dat als je een doel voor jezelf gesteld hebt dat je dit niet alleen hoeft te doen en je ergens houvast aan hebt, want het gaat nog altijd niet vanzelf. Je kan natuurlijk talloze programma's en boeken op het internet vinden om een gezond gewicht te krijgen, het is echter belangrijk dat je kijkt naar een realistische en positieve methode. Niemand wil een programma volgen waarbij je jezelf uithongert of dingen moet ontzeggen, want ook dat zijn woorden die negatieve associaties oproepen. Daarnaast moet het ook geen dieet zijn, want dit zou betekenen dat je voor die tijdelijke oplossing gaat.

 


Tags: afvallen, vet verbranden
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: chapana84.
Publicatie datum: 2014-10-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving