aanmeld knop
dot

Bouw je eigen huis

hamer.jpg
Wil je je eigen huis bouwen? Of een tuinhuisje voor in je achtertuin. Of misschien een speelhuis voor je dochter, of een poppenhuis? Ook kan je een kas bouwen, wat ook een soort huis is, of je kunt zelfs eigen vakantiehuis bouwen. Wat je nodig hebt om zelf een huis te bouwen, is een bouwtekening. Daar gaan we dan!

Je eigen huis bouwen, hoe doe je dat? Om te beginnen is het prettig als je handig bent, maar handig omgaan met gereedschap en bouwmaterialen kan iedereen leren, als je bereid bent om het te leren. Als je zelf een huis wilt gaan bouwen heb je een aantal dingen nodig:

 • een stukje land waarop je bouwen kunt
 • een bouwvergunning
 • goede bouwtekeningen

Wat kan je allemaal zelf bouwen aan een huis?

Eigenlijk kan je alles zelf bouwen aan een huis. Vanaf de fundering tot het dak, en de ramen en deuren die erin zitten, een dakkapel of veranda, en natuurlijk de plafonds en vloeren en een schoorsteen. Als je een stukje bouwgrond hebt, waar je een huis op mag zetten, kan je met bouwtekeningen aan de slag. Kijk voor bouwtekeningen absoluut eerst eens bij: Fred's bouwtekeningen.

 

Tuinhuis bouwen

Als je tuin groot genoeg is en je hebt ruimte om zelf een tuinhuis te bouwen, dan kan je prachtige tuinhuisje bouwen. Kleine of groot. Een tuinhuis met ramen en afsluitbare deur is feitelijk een extra kamer, en als je dat leuk inricht en goed aanpakt, kan je je tuinhuis zelfs verhuren. Bouwtekeningen voor tuinhuisje vind je in de eerder genoemde link naar de Fred's bouwtekeningen.

 

Zelf deuren en ramen maken

Zelf deuren en ramen maken, ook dat is heel goed zelf te doen. Als je raamkozijnen in de winkel koopt ben je (sorry voor de woordkeus) krankzinnig veel geld kwijt. En dat terwijl je voor een paar tientjes tot een paar honderd euro, zelf de mooiste kozijnen kunt bouwen. Wat je nodig hebt is:

 • geschikt recht hout
 • zaag
 • waterpas
 • boor
 • schroeven
 • bouwbedrijf in de buurt
 • bouwtekeningen (zie eerder genoemd in dit artikel)
 • enzovoorts

Dakkapel bouwen

Zelf een dakkapel bouwen om je zolder groter te maken, of een serre aan te bouwen? Alle bouwtekeningen vind je terug in de eerder genoemde Fred's bouwtekeningen, van wie je maliefst meer dan 10.000 bouwtekeningen met instructies tot je beschikking krijgt.

 

Poppenhuis bouwen, of een speelhuis?

Poppenhuis of speelhuis bouwen? Elke dochter of elke kleindochter zal er zielsgelukkig mee zin/ bekijk de verschillende bouwtekeningen om zelf een speelhuis of een poppenhuis te maken.

 

Kas of bijenhuis in je tuin

Je kunt zelfs zelf je eigen kas bouwen, of een bijenhuis in je tuin. Er zijn immers vele soorten huizen op de wereld. Ook de hond heeft ene huisje nodig, het zogenaamde hondenhok, en wat dacht je van de allerkleinsten? de vogels? Ook vogelhuisjes kan je zelf maken. Neem een kijkje bij meer dan 10.000 bouwtekeningen van Fred, en je dag kan niet meer stuk. Een van de leukste producten die ik ken.

 

Steigerhouten meubelen duurzaam en trendy en maak je zelf
Trends op het gebied van tv meubels
Tuinmeubelen en materialen
Tuinmeubelen en onderhoud
Tuinmeubelen van recycle hout
Waar koop je een bankstel? 
Zelf meubels maken van MDF


Tags: bouwtekeningen huis, serre, tuinhuis, dakkapel, raamkozijn, eigen huis bouwen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-10-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving