aanmeld knop
dot

Verantwoord afvallen

weegschaal.jpg
Wanneer we naar de huidige welvaartsmaatschappij kijken zien we dat het ziektebeeld van hart- en vaatziekten de laatste jaren toeneemt.We eten verkeerd en bewegen te weinig zijn vaak de oorzaken dat we te dik worden en dus de kans op de welvaartsziekten wordt vergroot. We moeten er alles aan gaan doen om dat in te perken.

Er zijn genoeg diëten die we kunnen volgen. Indien we dat echter zelf willen doen zonder tussenkomst van een diëtist(e) is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Voordat je een bepaald dieet gaat volgen moet je vooraf goed weten wat de voor- en nadelen zijn. Er zijn diëten waarbij het mogelijk is om zelfs in de eerste week vijf kilogram af te vallen. Een dergelijk dieet is streng en mag je maar een korte periode volgen. Het kan, als je een dergelijk dieet te lang volhoudt, dat je blijvende schade aan je lichaam oploopt. Het nadeel is echter ook dat zodra je met een dergelijk streng dieet stopt ook vaak weer snel je oude gewicht bereikt of zelfs nog zwaarder wordt. Dit is het zogenaamde jojo effect. Het is belangrijk dat het jojo effect probeert te voorkomen. Afvallen als je te zwaar bent is goed maar probeer niet meer dan een halve kilo per week af te vallen. Dat is voldoende.

 

Paleo dieet

Het Paleo dieet is een verantwoorde manier om gewicht te verliezen. Er wordt gesproken over het Paleo dieet maar eigenlijk is het meer een levensstijl verandering. Bij het volgen van het Paleo dieet gaat men niet uit van de hoeveelheid voedsel maar van het soort voedsel. Het Paleo dieet gaat uit van gezond onbewerkt voedsel. Je krijgt meer energie en zal automatisch ook meer gaan bewegen. Vroeger, heel lang geleden, aten de mensen ook vlees, maar dan wel onbewerkt.

 

Onbewerkt eten

Tegenwoordig worden er in al onze voedingsproducten stoffen toegevoegd die het langer houdbaar maken. Bij het Paleo dieet gaat men echter uit van onbewerkt voedsel. Dat is goed voor de mens. Doordat je meer energie krijgt en dus ook meer gaat bewegen krijg je mogelijk zelfs meer zin in het leven. Je wordt actiever en zal daardoor automatisch ook meer gaan bewegen. Je zal hierbij dus niet alleen gewicht verliezen door het voedsel maar ook omdat je automatisch meer beweegt.


Verse groentes

Nu zijn er niet alleen voordelen bij het Paleo eten. Voor onbewerkt vlees en groenten hebben we meer landbouwgrond nodig. Dat is niet automatisch voorradig. Daarom is het goed om verantwoord te eten. Eet wat minder vlees maar wel veel verse groenten. Op deze wijze ben je op een zeer verantwoorde manier bezig om af te vallen.


Een goed dieet geeft veel mensen meer energie, en daardoor wordt bewegen gemakkelijker en leuker. Op deze manier zal het dieet geen straf zijn, wat bij te strenge of te eenzijdige diëten wel het geval is.


Tags: Paleo dieet, afvallen, proteine, eiwitten, meer energie
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Kools.
Publicatie datum: 2014-10-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving