aanmeld knop
dot

Acne is een vervelende aandoening

dreamstime_xs_23388860.jpg
Acne is vooral bij pubers een groot probleem hoewel het ook bij ouderen voorkomt. Het kan verschillende oorzaken hebben. Acne ontstaat vooral in de pubertijd. Dit is vooral in deze periode heel vervelend omdat de puber dan vooral met zijn uiterlijk bezig is. Vooral jonge vrouwen en mannen in de leeftijd tussen de 15 en 20 jaar hebben er vaak last van.

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen bij een mens. Bijna bij iedereen komt het voor. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren. Nu worden vaak alle puistjes die je krijgt rond deze leeftijd als acne benoemd maar dat is zeker niet altijd het geval.

 

Acne herkennen

Acne ontstaat meestal op je gezicht, rug of borst. Voor pubers is er niets zo erg als een pukkel in het gezicht. Wanneer iedereen het ziet kan het zelfvertrouwen aanzienlijk negatief worden beïnvloed. Je lichaam heeft vele haarzakjes, de poriën. Om je huid van het lichaam flexibel te houden en te beschermen tegen alle invloeden die er van buitenaf zijn wordt er door de poriën talg aangemaakt. Talg beschermt de huid tegen bacteriën en schimmels van buitenaf en het voorkomt onnodig vochtverlies. Talg is een plakkerige substantie. Tijdens het leven worden er constant nieuwe lichaamscellen aangemaakt en afgebroken. De oude cellen worden constant verwijderd. Wanneer de overtollige talg, die plakkerig is, vastkleeft aan de dode cellen kunnen er verstoppingen ontstaan in de talgklieren. Wanneer er vervolgens bacteriën bij komen kunnen er ontstekingen ontstaan.

 

Waar komt acne vandaan?

Acne komt van binnenuit. De talgproductie kan door hormoonschommelingen zowel bij pubers als volwassenen toenemen. Vooral bij vrouwen tijdens een zwangerschaps- of menstruatieperiode kunnen er dan last van hebben.

Het ontstaan van acne kan vele oorzaken hebben. Hierbij kan je denken aan:

  • hormonale schommelingen
  • psychologische stress
  • hoge vochtigheidsgraad van de omgeving
  • afsluitende cosmetica
  • genetische factoren
  • druk van de kleding
  • overige

Zo zijn er nog wel enkele oorzaken te benoemen. Wat heel belangrijk is dat je eventuele pukkels die kunnen ontstaan, nooit uitknijpt. Dit kan een extra ontsteking veroorzaken en vervolgens een lid teken achterlaten.


Acne bestrijden

Er zijn vele methoden om acne te bestrijden en eventueel zoveel mogelijk te voorkomen. Gezonde voeding, voldoende slaap, goed wassen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij gezond eten moet je vooral denken aan het eten van onbewerkte groente en fruit. Hierbij krijg je veel vitaminen en de nodige vezels binnen, die het lichaam nodig heeft. Wat ook van belang is dat je voldoende water drinkt. Dit is een euvel wat over het algemeen door veel mensen te weinig wordt gedaan. Door voldoende water te drinken zullen de giftige afvalstoffen op de natuurlijke wijze het lichaam verlaten. Acne kan je echter niet alleen van binnenuit bestrijden.

 

Huid reinigen en verzorgen

Ook de juiste behandelingsmethode van buitenaf is belangrijk. Denk hierbij aan je goed te wassen voor het slapen gaan en de juiste zalfjes gebruiken om de huid extra te reinigen. Ook je haren wassen is belangrijk omdat hierin vaak de vuile stoffen zitten die het de hele dag heeft opgevangen. Lees vooral het boekje “Nooit Meer Acne Methode “ aandachtig door. Acne is een vervelende aandoening waar veel tegen te doen is.


Tags: acne bestrijden, pukkels, huid reinigen
Artikel geschreven door: Kools.
Publicatie datum: 2014-10-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving