aanmeld knop
dot

Waarom lukt het niet met slank blijven?

zalm.jpg
Kan je bijna 10 kilo binnen 28 dagen verliezen zonder ook honger te lijden, te jojoën of jezelf lekker eten te ontzeggen! Nee, dat kan niet. Maar je kunt wel 10 kilo afvallen in een maand tijd. Je moet er veel voor laten, en veel voor doen. En te snel afvallen is niet gezond.

Het feit is vaak dat de mensen vervallen in oude slechte gewoontes. Gewoontes die men zichzelf heeft aangeleerd. Dit heet een jojo-effect. Een jojo-effect ontstaat doordat er de keuze is gemaakt voor een verkeerd dieet of voedingspatroon die helemaal niet past bij jou als persoon. Want ieder persoon is anders, niet?

 

Dikke mensen schamen zich vaak

Erg dikke mensen schamen zich vaak voor hun overgewicht. Ze voelen zich ellendig als ze op straat te worden aangekeken vanwege het overgewicht. Ze passen geen gewone kledingmaten meer, en ze durven zich vaak niet meer in badkleding te vertonen. Je leven is dan een stuk minder plezierig. Afvallen is vaak de wens van dikke mensen.

 

Maar.. het is jouw schuld eigenlijk niet!

Ook ga ik je vertellen waarom het niet jouw schuld is dat jij jouw ideale gewicht nog niet bereikt hebt. Ik zal je eerst mijn verhaal vertellen. Niet omdat ik er trots op ben, maar wel trots ben op de manier waarop ik mijn gewichtsprobleem heb aangepakt.

 

Eigen verhaal

Ik was behoorlijk zwaar, had veel zwembanden en op diverse plaatsen vet waar het eigenlijk niet zou moeten. Wanneer ik mijn ouders en grootouders zag, werkten mijn genen ook niet mee. Ik schommelde al jarenlang tussen de 105 en 115 kilo. Dit terwijl ik maar 1.75 ben. Dat hoort natuurlijk niet. Ik voelde me echt heel slecht. Ik wilde gewoon een slank lichaam. Ik probeerde verschillende diëten. Soms ging er heus wel wat van af maar na de dieetperiode kwam ik net zo makkelijk weer aan. Net zolang tot ik aan mijn oude vertrouwde gewicht zat. Na jarenlang tobben was ik het zo verschrikkelijk zat. Er moest iets gebeuren.

 

Actie!

Omdat ik radeloos was besloot ik dingen anders aan te pakken. In mijn omgeving verklaarden mijn ouders, familie en vrienden mij voor gek en zij dachten er heel anders over, maar deze aanpak werkte erg goed voor mij De resultaten waren goed. Ik ging anders kijken naar afvallen en voeding. Ik kan wel zeggen dat dit een obsessie werd. Ik wilde alle feiten ontdekken die te maken hadden met diëten en afvallen. Ik las ieder boek en ging naar seminars over voeding en ik las allerlei wetenschappelijke onderzoeken.

Ik kwam erachter dat de voeding die ik tot mij nam niet zo goed was als men op de verpakking doen wilde geloven. Ik voelde me behoorlijk misleid. Misleid door de dieetgoeroes die je zeer slechte voeding aanraadde. Wat had ik al die tijd veel verkeerd gedaan? Maar nu wist ik eindelijk de reden waarom ik overgewicht bleef behouden. Nu wist ik precies wat ik moest doen. Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar geduld hebt en gezonder gaat eten.

 

Eigenlijk zijn er 2 redenen waarom mensen falen om gewicht te verliezen:

  1. Je wordt misleid door de voedingsindustrie. Het is dus niet jouw fout. Sommige producten maken je dikker, zonder dat je het doorhebt. Het bizarre is: het zijn meestal voeding met spreuken op de verpakking zoals 100% natuurlijk, calorie arm, light, suikervrij , zoetstoffen, 0 % vet. De dik makende stof is bijvoorbeeld eruit gehaald maar vervangen door een andere dik makende stof. Naast suiker en vet zijn er andere stoffen die je dik maken. Maar hierover zwijgt de voedingsindustrie liever.
  2. Je hebt verkeerd advies gekregen. Waarschijnlijk heb je al veel diëten geprobeerd. Dit zijn diëten geweest van zelfbenoemde dieetgoeroes die verkeerde voedingsinformatie hebben gekregen of wetenschappelijke voedingsonderzoeken verkeerd geïnterpreteerd hebben. Ook zijn ze vaak beter in marketing dan dat het werkt. Soms krijg je zelfs meer honger van hun diëten.

Geen dieet, maar anders eten

Diëten is letterlijk een tijdelijk aanpassing. De pest is dan ook dat dit leidt tot tijdelijke resultaten. Wat je wilt zijn permanente resultaten. Omdat een dieet altijd een eind heeft, vervalt je lichaam hierna direct weer terug in het oude patroon. Je lichaam merkt dit. Dit is dan het bekende jojo-effect. Stop dus met diëten! Dit levert je tijdelijk resultaten op en als je niet uitkijkt blijvende schade aan lever, hart en nieren. Daarnaast wordt je sneller ouder en voel je je futloos. Dit omdat je bepaalde belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgt.

 

Vet verbranden

Vet verbranden is essentieel om af te vallen. Er zijn verschillende methodes om vet te verbranden. Het komt erop neer dat je gezonder gaat eten, vaker gezonder gaat eten, en meer bewegen. 


Tags: gezondheid, verantwoord afslanken, vet verbranden
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: gezondeafslankrecepten.
Publicatie datum: 2014-10-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving