aanmeld knop
dot

Geschiedenis schoonheid en gezichtsbewerking.

Carnaval.jpg
De informatie die hieronder wordt beschreven kan gebruikt worden voor werkstukken, maar ook om inspiratie op te doen voor verschillende voorstellingen in het theater, inspiratie voor verschillende producties, mensen die willen schrijven en niet goed weten hoe bepaalde personen in bepaalde periodes zich gedroegen m.b.t. het uiterlijk.

Er zijn talrijke voorbeelden te vinden van gezichtsbewerkingen. Bijna alle mensen, of ze beschaafd zijn of primitief, hebben de bereidheid om pijnlijke gelaatsbewerkingen te ondergaan met als doel schoonheid te bereiken. Schoonheid moet tot elke prijs worden vergaard want schoonheid brengt macht, achting en oefent een sociale invloed uit op andere.

 

Van neusbotje tot piercing

Neuzen, oren, lippen, tanden, ogen, alle details in het gezicht zijn door de tijden heen met allerhande voorwerpen als veren, botjes, ringen, schotels etc.. bewerkt. Ook verf, aarde en klei waren middelen om het alom gewenste schoonheidsideaal te vergaren. Veel van deze middelen worden nu nog gebruikt. Denk maar eens aan het gebruik van kohl voor de omlijning van de ogen en de ringen en kettingen die bij piercing worden aangebracht.

 

Tatoeage op het gezicht

Gezichtstatoeage bestaat al heel lang. Op oude Egyptische schilderingen en op Japans aardewerk van drieduizend jaar oud zijn gezichtstatoeages te herkennen. Het woord stamt uit het gebied van Polynesië en Micronesië, waar deze vorm van gelaatsbewerking tot kunst was verheven.

 

Tatoeages zijn de kentekens van een groep en beantwoorden aan de behoefte om erkend of herkent te worden, zich bij een groep aan te sluiten. Daarnaast geven tatoeagetekens ook aan of dat men bij een stam of tot een stand hoort. In sommige samenlevingen gebruikte men tatoeages om wapenfeiten weer te geven. Zoals bij walvisvaarders die voor elke gedode walvis een lijn op het gezicht lieten tatoeëren.

 

Het tatoeëren heeft ook tegenwoordig bij mannen en vrouwen het sociaal aspect van erbij horen behouden. Als modetendens is het vooral bij jonge mensen zeer geliefd. Het cosmetische effect van permanent make-up voor wenkbrauwen, eye- en lip liner is zelfs algemeen een geheel geaccepteerde vorm van gelaatsbewerking. 


Tags: Geschiedenis, Make-up, Uiterlijk, Schoonheid, Visagie, gezichtsbewerking, piercing, neusbotje, tatoeage
Bronnen: Informatie oude schoolboeken, Werkstukken
Artikel geschreven door: Miss-Fazzy.
Publicatie datum: 2012-08-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving