aanmeld knop
dot

Beveiligde webshop installeren met Installatron

Internet.jpg
Je wilt graag een webshop opzetten maar hebt geen idee hoe je precies een beveiligde webshop kunt opzetten? Bekijk nu de mogelijkheid om direct te starten met behulp van Installatron! Installatron is een geautomatiseerd systeem waarmee je gemakkelijk en snel een webshop online kunt zetten zonder technische kennis!
ComputerComputer

Wat is installatron?

Vroeger moest je nog een website opzetten door eerst een hosting-pakket af te nemen, hierna moest je de database aanmaken en het config bestand instellen plus de bestanden uploaden via een FTP-programma. Tegenwoordig is het mogelijk om met een aantal klikken alles direct automatisch aan te maken en te installeren via Installatron. Je hebt geen technische kennis meer nodig en je kunt eenvoudig instellen of je website automatisch ge-update moet worden of eventueel automatisch back-ups moet maken. 

 

Wat kan ik allemaal installeren met Installatron?

Je hebt de mogelijkheid om meer dan 75 applicaties te installeren met Installatron. Je hebt de keuze uit alle grote blogsystemen, content-management-systemen en tevens alle grote webshop-software. Je kunt zelfs binnen vijf minuten je eigen PrestaShop-webshop online zetten met behulp van Installatron. PrestaShop is een gratis systeem waarmee je eenvoudig een volledige webshop kunt opzetten. Het is overigens wel verstandig om diverse tutorials door te nemen indien je PrestaShop gaat installeren. De installatie via Installatron is heel eenvoudig maar het configureren van de volledige webshop, zoals het instellen van categorieen en producten is op het begin een stuk lastiger.

 

Hoe kan ik mijn webshop beveiligen?

Je standaard OpenSource webshop is vaak al goed beveiligd. Het enige waar jij voor moet zorgen is dat je de webshop up-2-date houdt. Zorg dat je de webshop update wanneer er een nieuwe beveiligingsupdate is uitgekomen. Je kunt overigens ook gemakkelijk de verbinding versleutelen tussen de bezoeker en je website. De verbinding wordt versleuteld zodat een kwaadwillende niet de informatie kan onderscheppen indien iemand communiceert met je website. Een versleutelde verbinding regel je met behulp van SSL.


Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Socket Layer en versleuteld je verbinding. Je kunt zien of een website gebruik maakt van SSL wanneer er in de url-balk voor de domeinnaam https staat. Er zijn drie verschillende SSL-certificaten waaronder "Domein SSL", "Organisatie SSL" en "Uitgebreide SSL". Alle certificaten zijn hetzelfde beveiligd het verschil zit hem in de validatie van het certificaat. Domein SSL wordt gecontroleerd door de domeinnaamhouder-gegevens. Organisatie door de bedrijfsgegevens en Uitgebreid door de KVK-gegevens van een bedrijf. Ook zit er een verschil in de kosten. Zo betaal je voor een Domein SSL ongeveer 29 euro per jaar, voor een Organisatie SSL betaal je 59 euro per jaar en voor een Uitgebreid SSL betaal je ongeveer 185 euro per jaar.

De implementatie van een SSL-certificaat is vrij eenvoudig en wordt automatisch geregeld. Je kunt dit gemakkelijk instellen via DirectAdmin en je kunt met een aantal regels in je .htaccess bestand instellen dat al het verkeer en inkomende links doorverwezen moeten worden met een permanente 301 richting je https website. Zo voorkom je dat je SEO-rankings verliest. Zorg dat je een 301 insteld ipv een tijdelijke 302.


Tags: SSL, installatron, webshop
Bronnen: antagonistbv.wordpress.com/2014/10/27/installatron-gemakkelijk-een-website-installeren/
ComputerComputerArtikel geschreven door: Hosting.
Publicatie datum: 2014-10-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving