aanmeld knop
dot

Thuis trainen met een kettlebell

IMG_0003.jpg
In je eigen huis trainen biedt verschillende voordelen. Wanneer je geen zin heb in de sportschool of er simpelweg geen tijd voor heb maar toch iets aan je lichaam wilt doen dan kan thuis trainen de ideale oplossing zijn voor je.

Sportschool

Er zijn heel veel mensen in de wereld die een abonnement bij de sportschool hebben maar er al maanden niet zijn geweest. Zulke mensen kan je dan zien als de sponsors van een sportschool. Maar tegenwoordig hebben we het allemaal ontzettend druk met onze baan, gezin en sociale leven dat het sporten er soms net even niet tussen past. Bij mij was dat ook het geval. 

 

Paar jaar geleden ging ik vrij wel elke week trouw naar de sportschool, soms als ik echt de tijd had meerdere keren. Maar dat was dan ook makkelijk als de sportschool op vijf minuten afstand van je woning is. Totdat je gaat verhuizen, 45 minuten fietsen was voor mij toch echt de reden waarom ik er eigenlijk nooit meer heen ging. En dat ga je dan merken aan je lichaam. Nachtmerrie van iedereen is toch echt dikker worden. Ook voor mij.

Gelukkig kwam ik op YouTube filmpjes tegen van sommige groepslessen die ik op de sportschool volgde en dacht dat kan ik ook hier in mijn woonkamer doen. Het enige wat ik nodig had was gewichten. Maar die kan je tegenwoordig zelfs in de supermarkten kopen tegen een lage prijs. Nu sport ik 3 keer in de week thuis in mijn woonkamer, wanneer ik wil. En heb ik verschillende dvd’s aangeschaft zodat ik ook zonder een internetverbinding mijn workouts kan blijven volgen.

 

Thuis sporten

Er zijn zoveel verschillende voordelen om thuis te sporten.

  • Je bespaart geld.
  • Je kunt sporten wanneer jij wilt.
  • Je hoeft de deur niet uit.
  • Je krijgt geen ongevraagd advies.
  • Je hebt geen last van andere mensen.
  • Het maakt je creatief.
  • Het dwingt je om te verdiepen in de sport zodat je er meer van weet en het leuker gaat vinden.
  • Je kunt trainen wanneer en hoe vaak je wilt.
  • Je hoeft niet te wachten tot er een apparaat vrij komt.

Verschillende dvd’s om je verder te helpen.

Om thuis te trainen heb je wel wat kennis nodig. Er zijn zat filmpjes op YouTube die je kunt volgen waardoor je niet je spieren gaat belasten. Maar daar naast heb je ook verschillende dvd’s die je verder kunnen helpen.

Kettlebel workout voor vrouwen is daar een goed voorbeeld van. Via de dvd’s leer je hoe je je buikje weg krijgt met simpele Kettlebell oefeningen. Door deze oefeningen gebruik je alle spieren in je lichaam. Iedereen kan de oefeningen doen. Er staan simpele instructies die iedereen kan volgen, ook wanneer je een lange tijd niet heb gesport. Je hebt je eigen privé coach op de dvd’s staan die je helpt wanneer jij wilt. Met een klein half uurtje, een paar keer in de week, kan je je veel beter gaan voelen. En wie heeft er nou niet een klein half uurtje tijd om te sporten. Ik voel me er steeds beter door en vind het heel erg fijn om niet meer naar buiten te gaan om eerst nog naar de sportschool te gaan. Ik kom thuis van me werk, kleed me om en zet te dvd aan en een half uur later, spring ik onder de douche en heb ik de hele avond nog voor mezelf. Wie kan dat nou niet?


Tags: Fitness, thuis sporten, Kettlebell, sport, sportschool
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-11-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving