aanmeld knop
dot

Liefdesverdriet verwerken? 3 Tips!

verdriet.jpg
Het ene moment loop je met je hoofd in de wolken omdat je intens verliefd bent. Het volgende moment loop je nog steeds, echter met je ziel onder je armen vanwege dat ondraaglijke, intens verdrietige gevoel genaamd liefdesverdriet. Maar waar komt het vandaan? En wat zijn je keuzes? Ik geef je drie bruikbare tips waarmee je verder kunt.

Verliefdheid, waar komt dat vandaan?

Verliefd, we zijn het allemaal wel eens geweest. Dat gevoel dat je denkt de hele wereld aan te kunnen, barstensvol energie zit en alles compleet idealiseert. Je voelt je geweldig door die ene hele bijzondere persoon en dat straalt van je af. Maar waar komt dat gedrag nou eigenlijk vandaan? Bij verliefdheid worden diverse hormonen en neurotransmitters (signaalstoffen) aangemaakt, waarbij je een emotionele reactie laat ontwaken. De vrijgemaakte hormonen hebben een verslaafde werking, waardoor je continu bij de desbetreffende persoon in de buurt wilt zijn. Wanneer je verliefdheid wordt beantwoord door de ander met zijn of haar verliefdheid mondt dit vaak uit in een (liefdes)relatie. Naarmate deze relatie langer duurt neemt de verliefdheid bij beiden vaak af en wordt de verliefdheid vervangen door houden van. Dit houden van uit zich onder andere in genegenheid voor elkaar en het hebben van vertrouwen.

 

Liefdesverdriet

Op het moment dat iemand afgewezen wordt, de liefde niet beantwoord wordt of de relatie strandt , kan dit omslaan in liefdesverdriet. Iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om en de één is er dan ook sneller vanaf dan de ander. Het niet onder controle krijgen van die hormonen kan een probleem zijn voor mensen. Liefdesverdriet uit zich vaak in vervelende vormen, zoals:

  • Slapeloosheid
  • Lichamelijke klachten; hoofdpijn en misselijkheid
  • Geen honger hebben

Het zijn allemaal klachten die vaak vergeleken worden met kenmerken van een depressie. Maar wat als deze klachten langdurig aanhouden en je die persoon echt niet kunt loslaten, wat voor opties heb je dan?

 

Tip 1 De afleidingsmanoeuvre

Drastisch omgooien van je leven is een moeilijke stap, maar het kan je helpen over je liefdesverdriet heen te komen. Ga eens kijken naar dingen die je graag zou willen doen in je leven en maak deze waar middels een bucketlist. Misschien wilde je ooit wel een wereldreis maken en waarom zou je dat dan nu niet doen? Deze methode helpt je te richten op andere dingen en kan dus als goede afleidingsmanoeuvre gebruikt worden en zal het verdriet wegslijten en krijgt je weer een positieve kijk op het leven en op termijn zelfs weer op de liefde.

 

Tip 2 je ex terugwinnen

Je kan je niet over het liefdesverdriet heen zetten en je wilt je ex terug?  Als je dat zeker weet dan is het hebben van een plan wel gewenst. In de liefde handelt men volledig uit emotie en het is dan wel belangrijk om te weten welk gedrag er dan wel en niet gewenst is. Het is tenslotte je doel om je ex terug te winnen en niet er voor te zorgen dat hij of zij levenslang voor je op vlucht gaat. Het hebben van een gids is dan wel essentieel. Een relatiecoach kan die rol als jouw gids vervullen. Via haar een website over liefdesverdriet kan je haar gratis tips ontvangen en een training ontvangen en dan word je stap voor stap geholpen. Je ex terugkrijgen lukt natuurlijk niet altijd. Elke relatie is anders.

 

Tip 3 professionele hulp zoeken

Op het moment dat je na maanden liefdesverdriet er nog niet overheen bent en je een uitzichtloze toekomst voor jezelf schetst is het inschakelen van professionele hulp misschien gewenst. Iedereen is anders en sommigen van ons herstellen nou eenmaal beter van zulke situaties wanneer iemand hem of haar begeleid. Het is in ieder geval geen situatie waarin schaamte een rol zou moeten spelen. En het niet inschakelen van professionele hulp vanwege deze reden is dan ook niet nodig. Hulp zoeken is geen teken van zwakte, maar geeft juist aan hoe sterk je bent! 


Tags: ex terug winnen, liefdesverdriet
Artikel geschreven door: chapana84.
Publicatie datum: 2014-11-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving