aanmeld knop
dot

Welke boxspring moet ik kiezen?

sfeerfoto-ster.jpg
Vroeger waren boxsprings alleen maar een luxe voor hotels. Je weet wel, die lekkere dikke bedden die alleen maar uit zacht matras lijkt te bestaan en heerlijk slapen. Anno 2014 is de boxspring helemaal geïntegreerd in de Nederlandse consumentenmarkt en booming business. Ze zijn er van standaard tot heel luxe in uiteenlopende prijsklassen. Maar waar let je dan op bij het aanschaffen van een boxspring?

Wat is een boxspring?

Een boxspring bestaat uit een bodem, een (of twee) dikke matrassen en eventueel een topdekmatras. De bodem kun je kopen in een groot aantal uitvoeringen, die te zijn onderverdelen in drie categorieën:

  • vlakke boxsprings
  • Scandinavische boxsprings
  • elektrisch verstelbare boxsprings

Vlakke boxspring

De vlakke boxspring is een standaard boxspring die een onderstel van hout heeft, een bodem heeft en waar je matrassen op kunt leggen. Het is de minst luxe uitvoering.

 

Scandinavische boxspring

De Scandinavische boxspring lijkt op de vlakke boxspring, maar hier wordt nog een topdekmatras over het dikke matras gelegd. Deze laag beschermt het matras én ligt heerlijk zacht. Het is de meest populaire boxspring.

 

Elektrische boxspring

De elektrische boxspring heeft denk ik weinig uitleg nodig. Hierbij is het voetenstuk en het hoofdstuk elektrisch te verstellen, zodat je makkelijk televisie kunt kijken en met je voeten omhoog kunt liggen. Heerlijk en ideaal voor mensen die hun bed niet alleen gebruiken om in te slapen! Ook voor mensen die niet zo mobiel zijn is de elektrische boxspring een uitvinden. Het is makkelijker uit bed stappen, omdat je met een afstandsbediening je bed omhoog kunt zetten.

 

Creëer rust

Mensen met een boxspring zijn vaak mensen die van hun nachtrust houden óf mensen die altijd last hebben van hun rug. Wil je je slaapkamer echt als ruimte om te rusten gebruiken, dan komt die boxspring goed van pas. Zodra ik mijn boxspring zie val ik al in slaap. Toch helpt ook een rustige kamer je bij het pakken van je nachtrust. Maak dus gebruik van rustige, natuurlijke kleuren. Denk aan terracotta, beige, wit, crème, grijs et cetera. Natuurlijk kun je met wat bloemen of een paar accessoires kleur in de ruimte brengen, door bijvoorbeeld een mooi roze kleedje neer te leggen of iets dergelijks. Speel ook met licht. Zorg dat je geblindeerde raamdecoratie hebt, zodat je ook in de zomer lekker slaapt, ondanks het licht is buiten. Wil je partner nog even een boekje lezen, dan is het handig als er een lampje aan is.

 

Hanglamp

Hang een hanglamp op die je kunt dimmen, zodat jij toch van je nachtrust kan genieten. Mensen die geen televisie op hun slaapkamer hebben slapen over het algemeen beter dan mensen die wel een televisie op hun slaapkamer hebben staan. Het is verleidelijk om nog even dat programma af te kijken, terwijl je eigenlijk al half in slaap valt. Probeer eens een paar weken om de televisie uit te laten en om een vaste tijd naar bed te gaan. Het zal je opvallen dat je na een paar dagen zo in slaap valt en een vele betere nachtrust hebt!


Tags: boxpring bedden, hanglamp, lamp, boxspring, slaapkamer

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2014-11-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving