aanmeld knop
dot

3 Tips om je gebroken hart te helen

Liefde3.jpg
Hoewel het verbreken van een relatie ongelooflijk triest is, moet je in gedachte houden dat je je hele leven nog voor je hebt en nog veel meer fantastische ervaringen zult hebben. Er bestaat geen wondermiddel om een gebroken hart te helen, maar als je de drie stappen in dit artikel overweegt en probeert op te volgen kun je beginnen aan het overwinnen van je verdriet en verder gaan met je leven.

Een gebroken hart is een van de meest pijnlijke gevoelens die je kan ervaren, het verdriet dat een relatie breuk begeleidt is ongelooflijk intens. Hoe meer liefde je voelde voor je ex-partner, hoe meer je hart lijdt. Leer van de ervaringen die je met deze persoon heb gedeeld en besef dat je daardoor een sterker persoon bent geworden. Het is tijd om verder te gaan en te genieten van de rest van je leven.

 

Is er een gebroken hart remedie?

Helaas is er geen onmiddellijke genezing of remedie voor een gebroken hart, maar dat betekenen niet dat je bent voorbestemd om die kwellende pijn voor de rest van je leven te voelen. Hoewel je je voor een tijdje alleen, verdrietig en depressief zult voelen, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen die je helpen om je verdriet te overwinnen.

 

Tips tegen een gebroken hart

Herstel van een gebroken hart zal tijd vergen, maar deze 3 tips om je gebroken hart te helen zullen je helpen om te gaan met de pijn die je voelt en het genezingsproces te versnellen. Hoewel ze niet direct een oplossing voor je arme, gebroken hart bieden, zullen ze je helpen om door deze moeilijke periode heen te komen.

 

1. Neem controle over je emoties.

Het is gemakkelijk om de controle over je emoties te verliezen in zo'n wanhopig trieste toestand na een relatie break-up. Je zult een grote waaier van emoties, waaronder intens verdriet, ongelooflijke woede en afwijzing voelen. Je zult soms boos zijn op jezelf en soms ook boosheid voelen in de richting van je ex. Als je geen controle over je emoties kan krijgen dan zul je het moeilijk vinden om verder te gaan. Een achtbaan van emoties is een heel normaal verschijnsel na een break-up en er is niets mis met het ervaren van zo'n groot scala aan verschillende emoties, zo lang als die emoties maar niet je hele leven gaan bepalen en over nemen. Ontlaad je emoties als je je verdrietig voelt, huil uit en ga dan verder. Als je boos bent dan kun je die emoties afreageren op een bokszak of ga naar het strand en schreeuw je longen eruit. Als je er niet in slaagt om je emoties te ontladen en met jezelf in het reine te komen dan is de kans aanwezig dat je in een diepe depressie geraakt waaruit je met moeite weer bovenop komt.

 

2. Accepteer dat de relatie voorbij is

Alles in het leven gebeurt met een reden en als je met deze houding kunt kijken naar je eigen relatiebreuk dan bent je al een stap dichter bij het herstellen van je gebroken hart. Ook al heb je het gevoel dat je ex partner was voorbestemd voor jou, is dat wellicht niet zo. Misschien dat relaties zo niet werken. Als deze persoon niet je ware liefde blijkt te zijn dan is hij een obstakel op je pad om de ware liefde van je leven te vinden. Misschien is deze break-up gebeurd met een reden, zodat je het pad van je levensreis kunt veranderen en de persoon vinden die echt voorbestemd is om jouw leven te delen! Je zult pas wederom gelukkig worden zodra je accepteert dat deze relatie voorbij is. Des te eerder kun je jezelf weer open stellen voor het vinden van nieuw geluk.

 

3. Ga verder met je leven

Soms moet je dingen gewoon los laten en verder gaan. Misschien kun je nu nog geen keus maken tussen herstel van je relatie of verbreken ervan. Soms zijn er manieren om je ex terug te krijgen. Kijk eens bij liefdesverdriet verwerken voor meer informatie. Het einde van je relatie is niet het einde van de wereld; het is gewoon het einde van een hoofdstuk in je levensreis. Wanneer het duidelijk is dat deze relatie niet was wat het had moeten zijn, dan kun je loslaten en verder gaan met je leven. Of jouw verbroken relatie dus nog een kans maakt, is afhankelijk van veel dingen. 

 

Gerelateerde artikelen:

 


Tags: Relatiebreuk, scheiding, ex terug, liefdesverdriet
Artikel geschreven door: Berto.
Publicatie datum: 2014-11-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving