aanmeld knop
dot

Burn-out, depressie, of fobie.

Donkere lucht Heather.jpg
Dit is een artikel over alledaagse klachten die vaak onbehandeld blijven, omdat er ogenschijnlijk geen oplossing voor is. Niets is echter minder waar. Indien is vastgesteld dat uw klachten niet van medische aard zijn, en de klachten dus psychosomatisch blijken, is er in 90 % van de gevallen toch een passende oplossing. Deze oplossing is dan vaak te vinden in alternatieve geneeskunst. Ik zal hier proberen om deze vorm van geneeskunst in gewoon plat Nederlands uit te leggen, zodat het voor iedere leek te begrijpen is.

Alternatieve geneeswijze

Alternatieve geneeskunst is steeds minder een taboe, maar helaas zijn er nog veel mensen die daar een beetje angstig over zijn. Omdat deze vorm van geneeskunst niet wetenschappelijk kan worden aangetoond wordt het alternatief genoemd.  Inmiddels zijn er gelukkig wel een enorm aantal mensen die positieve ervaringen hebben met deze vorm van genezing, 

 

Genezing

De alternatieve geneeskunst is misschien verkeerd uitgelegd. Alternatieve genezers kunnen niet genezen, ze zijn echter wel in staat om cliënten zichzelf te laten genezen. Dit komt omdat de menselijke geest prima in staat is om heel veel klachten zelf op te lossen danwel te laten verdwijnen. Veel klachten zijn klachten van de tijd waarin ze zich manifesteren, We denken hierbij aan klachten als ADD, ADHD, Burnout, fisieke pijnklachten, gedragsstoornissen, bijna alle klachten die door psychologen worden vastgesteld middels een diagnose, etc. Dit soort klachten zijn in de meeste gevallen, en misschien zelfs wel altijd, prima te behandelen door een alternatieve genezer. Waar de psychologen van instellingen als GGZ falen, bieden de alternatieve genezers regelmatig toch nog oplossingen. Mensen kunnen  geholpen worden met bijvoorbeeld: Mindfullness, Yoga Nidra oefeningen, hypnotherapie, of werken aan meer zelfvertrouwen, enzovoorts.

 

Mentale klachten

Al deze klachten zijn ontstaan in onze hersenen. Een enkele heeft slechts een aantoonbare grondslag omdat er werkelijk een "draadje" verkeerd is aangesloten. Alle andere klachten zijn ontstaan door dagelijkse hypnose.  Iedereen wordt dagelijks gehypnotiseerd. Dit klinkt heel vreemd, maar hypnose is niet meer dan een vorm van trance. Hierover zal ik verderop meer uitleggen.  Door alles wat wij beleven, doen, en opgelegd krijgen in ons leven, worden wij wie we zijn.

 

Huilen en andere uitingen

Het begint al als we baby zijn. We mogen dan nog heerlijk huilen als we daar zin in hebben, maar als we iets ouder worden, moeten we daar mee gaan stoppen. Dit is al een vorm van hypnose, omdat we worden geprogrammeerd om dit niet meer te doen. Huilen wordt als iets vervelends gezien.  Maar waarom doen we het dan?

 

Huilen is de douche van onze geest

Ik las ooit een prachtige tekst, "Huilen is de douche van onze geest" en niets is minder waar. Huilen zorgt ervoor dat wij onze emoties kunnen uiten, dat onze geest even verlicht wordt. En dat we weer even vrij kunnen ademhalen.  Iedereen weet het vast wel uit ervaring, als je dan even echt hardop gehuild hebt, voelt dit altijd als een opluchting. Huil je van binnen, zonder dit te uiten, dan zal dit alleen maar problemen geven. Daardoor krijgen we psychosomatische klachten.

 

Stoppen met huilen

De meeste mensen zullen als ze iemand zien huilen, proberen deze persoon te troosten. Vaak wordt dan gezegd "huil maar niet, het komt vast allemaal goed" of iets van die strekking. Als ik iemand zie huilen, dan zal ik deze persoon zeker willen troosten, echter zal ik nooit stimuleren om te stoppen met huilen. Huilen is een van de belangrijkste manieren om de geest te reinigen. Daarom is het zo belangrijk dat ieder mens de gelegenheid krijgt om dit af en toe te doen. Maar alweer, omdat we geprogrammeerd zijn dat huilen iets naars is, zullen we zelf proberen om dit zo min mogelijk te uiten.

 

De baby en de peuter

Als we naar een baby kijken zien we dat deze van alles doet, wat wij als volwassen of jong volwassen mensen als taboe zien. Heeft u ooit een volwassen mens met het gedrag van een baby gezien?  Natuurlijk zijn er wel enkele mensen die dit als hobby lijken te hebben, maar dat wordt absoluut gezien als vreemd gedrag.  Een baby zal wanneer hij of zij behoefte heeft slapen, huilen, eten, plassen, draaien, achterstevoren in bed liggen etc. Een peuter, is doorlopend aan het onderzoeken, stopt van alles in zijn of haar mond, speelt met dingen waar ze van af moeten blijven, leren door vallen en opstaan.

 

Afleren

Wij als ouders leren hun dat gedrag af. Natuurlijk is het niet wenselijk als deze kinderen zich bezig houden met gevaarlijk gedrag. Maar we leren hun ook het onderzoeken af. Het uiten van emoties leren wij ze af. etc. Als een peuter begint te huilen, omdat hij of zij iets niet mag, dan wordt het vaak gestraft omdat het huilt, en moet het kind daar mee ophouden. Zo doet een kind vele zaken die wij als inmiddels gehypnotiseerde volwassenen onwenselijk vinden. Eerst mogen ze nog spelen met alles wat veilig is en ze leuk vinden. Dan worden ze ouder en dan is lego een taboe, en moeten de poppen worden opgeruimd. Tenslotte is het raar als je 14 bent en je speelt nog met poppen.

 

Zo worden we geprogrammeerd

We worden dus doorlopend geprogrammeerd door de samenleving om ons heen. En zo blijft er steeds minder over van onze echte ik.  Natuurlijk moeten we ons aanpassen aan de samenleving waarin we leven. Maar door dat sociaal wenselijk gedrag dat we aangeleerd krijgen, zullen ook lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. 

 

Spelende volwassenen

Iedere volwassen man of vrouw, vind het stiekem wel leuk om al het speelgoed dat de kinderen krijgen, even uit te proberen. We genieten ervan om samen met de kinderen te spelen. Dat doen we echt niet alleen maar om het kind blij te maken. We worden er zelf ook blij van. Als we spelen met kinderen kunnen we even de realiteit los laten, en even "vergeten" wat onze dagelijkse problemen zijn.  Maar gaat een volwassen persoon alleen in de zandbak zitten spelen, dan wordt deze voor gek verklaard.  Eigenlijk is dat pas gek. We hebben als volwassenen heel vaak de behoefte om iets te doen, maar we laten het vaak, omdat het sociaal onwenselijk is. 

 

Beperkingen

Doordat wij ons zelf zoveel beperkingen opleggen, zijn we niet meer in staat om ons zelf te herstellen. Onze geest heeft zo af en toe rust nodig. Deze rust is prima te creëren door iets te doen waar we helemaal in op kunnen gaan. Als dit opgaan in activiteiten wordt geblokkeerd, omdat het sociaal onwenselijk is, zal de geest blokkeren. Onze geest zal zaken afsluiten zonder deze verwerkt te hebben, simpelweg omdat onze geest het niet kan verwerken. De zogenaamde uitlaatklep is geblokkeerd, en dus worden de problemen die we niet kunnen uiten, opgesloten in een kamertje in onze hersenen, todat we ze wel kunnen uiten. Als de uitlaatklep niet open gaat, zal de geest dat opsluiten in kamertjes blijven doen, en zullen de kamertjes uiteindelijk vol raken. 

 

Gevolgen

De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld, burn-out klachten, depressies, negatief zelfbeeld, te veel eten, agressief gedrag, maar ook lichamelijke pijn, of sneller vatbaar zijn voor ziektes.Zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze gevolgen zijn helaas vaak niet meer door de reguliere artsen op te lossen, omdat er geen aantoonbare oorzaak is. We kunnen er geen pilletje in stoppen zodat de klachten verdwijnen, dus mankeert u medisch niets. Blijft u toch klagen, dan geven we het wel een naam. 

 

Voorbeelden van die klachten zijn;

 • Negatief zelfbeeld
 • Lusteloosheid
 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Pijnklachten
 • Stress klachten
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Moeite met sociale omgang
 • Fobiën ( pleinvrees, angst in grote groepen etc. )
 • Stramme spieren 

Deze klachten zijn zeer serieus, en zeker niet ingebeeld. De klachten worden vaak zelfs enrstiger omdat er geen medische oorzaak gevonden wordt. Men gaat vaak ook zelf geloven dat men zich aanstelt.

Het tegengestelde is waar. Hulp is echt noodzakelijk om de klachten te verhelpen.  

 

Maatschappelijke gevolgen

 • Relatie problemen in bijvoorbeeld werk of liefdes relaties
 • Agressief gedrag, ( uitingen van onmacht )
 • Zinloos rondhangen, ( denk aan veel van onze jongeren )
 • Positief oordelen over anderen ( men voelt zichzelf minderwaardig )
 • Negatief oordelen over anderen ( men voelt zich beter als die andere of wil beter zijn ) 
 • Eenzaamheid ( sociaal isolement )

Zo kan ik nog even doorgaan, maar ik denk dat u zelf een aardig beeld heeft. 

 

Oplossingen

Een goed oplossing is vaak te vinden in de alternatieve geneeskunst. 

Hypnose therapie is in mijn ogen de beste en meest effectieve oplossing, omdat een Hypnotherapeut in staat is om de menselijke geest te herprogrammeren. Door dat herprogrammeren zullen beperkingen en blokkades worden weg genomen waardoor de geest weer "lucht" krijgt.

 

Wat is Hypnose therapie

Zoals eerder in dit artikel beschreven, worden we allemaal gehypnotiseerd door onze omgeving. Dit komt omdat onze onderbewuste denkvermogen alles wat wij zien of leren aanneemt als werkelijkheid.  Als we zaken maar vaak genoeg herhalen, wordt alles werkelijkheid. Ook in ons dagelijks denkvermogen.  Hypnose therapie is dan ook niets anders als het herprogrammeren, tijdens een vorm van trance.  Ik zij ook al eerder dat iedereen wel eens gehypnotiseerd is. Dit heb ik uitgelegd door u te vertellen hoe dit werkt. Het aangeleerde gedrag. 

 

Trance

De trance die wordt gebruikt bij hypnose is vergelijkbaar met situaties die u allemaal zult herkennen. 

Ieder mens kent momenten dat ze even ergens helemaal in op kunnen gaan.  Voor de ene is dat een computer game, voor de andere is dat het lezen van een boek, of het kijken van een film. Het kan natuurlijk ook tijdens alle hierboven genoemde momenten zijn. 

De momenten die u heeft als u even niets meer merkt van uw omgeving, en als iemand tegen u praat dat u ineens weer, soms zelfs met schrik "bij de tijd" bent. Dat is de zelfde vorm van trance die wordt toegepast tijdens hypnose. 


Tags: hypnose, genezing, trance, therapie, zelfvertrouwen vergroten, trance, yoga Nidra, alternatieve geneeskunst
Artikel geschreven door: HRG de Vlinder.
Publicatie datum: 2014-11-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving