aanmeld knop
dot

Detox, wat je moet weten voordat je gaat beginnen?

appeltje.jpg
Wat moet je weten voordat je gaat detoxen? Of het nou gaat om een Nieuwjaars voornemen, of dat je last hebt van energietekort of stress. Je lichaam ontdoen van schadelijke stoffen is een handig hulpmiddel bij jouw inwendige grote schoonmaak. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook succesvol verloopt? Hieronder volgen enkele tips.

Vaststellen of je mag detoxen.

In principe is het voor iedereen mogelijk om zijn of haar lichaam op een natuurlijke wijze te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het vasten tijdens Ramadan. Wanneer je afgezien van het moslim zijn,  de puberteit hebt bereikt, je geestelijk gezond bent (geen verstandelijke handicap) fysiek in goede staat verkeert (niet herstellende van een ziekte) niet zwanger bent of borstvoeding hoeft te geven. Dan voldoe je al aan de eisen om te kunnen detoxen. Maar bij twijfel adviseer ik je altijd om een arts te raadplegen.

 

Kies de juiste tijd.

De duur van het detoxen kan variëren van een week tot een maand. Ideaal is zo’n 2 weken, maar met bijvoorbeeld het “Clean Start 21 dagen detox” kom je ook een heel eind. Het beste is om een periode te kiezen waarin je het sociaal gezien niet druk hebt. De feestdagen zijn net geweest en er staan bijvoorbeeld ook geen rits trouwerijen of verjaardagen op de planning. Laat desnoods je familie en vrienden ook weten dat je aan het detoxen bent, en dat ze je in deze tijd ook niet moeten verleiden met uitstapjes of gerechten die het proces kunnen verstoren. (Deel je vooruitgang op Facebook voor steun en motivatie!)

 

Houd rekening met bijverschijnselen.

Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden dus het kan voorkomen dat je in de beginfase van het detoxen vermoeid en geïrriteerd zal raken. Er kan sprake zijn van hoofdpijn, misselijkheid en je lichaam zal schreeuwen om alle ongezonde dingen die je vaarwel hebt gezegd. (De giftige stoffen zijn bezig het lichaam te verlaten en dat zal niet zonder slag of stoot gaan.) Probeer dan zoveel mogelijk je rust te nemen en lekker te ontspannen. Dit is de beste tijd om je partner te vragen om een massage of trakteer jezelf op een dagje wellness. Dont worry deze fase is niet blijvend en je zult je na een tijdje weer helemaal beter voelen.

 

Tot slot

  1. Zorg voordat je begint je de juiste spullen in huis hebt. Dit om te voorkomen dat je grijpt naar die zak chips terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. (je kunt de giftige stoffen pas effectief beginnen af te voeren zodra ze het lichaam ook niet meer binnen komen.)
  2. Drink voldoende vloeistof. Water reinigt je lichaam en kan ook helpen om het hongergevoel weg te nemen. Kruidenthee wordt voor de afwisseling ook aangeraden.
  3. Get clean, stay clean! Een voordeel van het detoxen is dat je geweldig wat kan afvallen maar zorg dat wanneer de ontgiftingskuur voorbij is, je gezond blijft eten. Die pizza’s, koekjes en ijsjes zullen er voor zorgen dat het verloren gewicht gewoon weer terugkomt.

Tags: Detox, Gezond Eten, Detox Recepten
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Anthony.
Publicatie datum: 2014-11-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving