aanmeld knop
dot

Zwanger, wat moet je regelen?

zwanger.jpg
Je bent zwanger, gefeliciteerd! Er staat je een hoop te wachten, veel ontzettend leuke dingen, maar er moeten ook praktische dingen geregeld worden. Het erkennen van het kindje, het kiezen van een naam en het inrichten van de babykamer.

Erkenning baby

Wanneer je een geregistreerd partnerschap hebt of wanneer je getrouwd bent wordt de man automatisch als vader erkend. Voor aanstaande ouders van het gelijke geslacht gelden andere regels. Wanneer je niet getrouwd bent, maar wel samenwoont is het niet automatisch dat de man als vader erkend wordt. Je moet dan zelf de registratie van de vader van de baby regelen. Dit kun je bij de gemeente doen, er wordt dan een akte van erkenning opgemaakt. Aangeraden wordt om het kind tijdens de zwangerschap al te erkennen, dit betekent dat de vader juridisch al familie is op het moment van de geboorte.

 

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes versturen hoort wel een beetje bij de geboorte van een baby. Je kunt leuke kaartjes direct via internet bestellen. Er is een uitgebreide keuze aan bestaande ontwerpen of je kunt zelf een ontwerp (laten) maken. Houdt er rekening mee dat je genoeg kaartjes besteld, er zijn altijd mensen die je achteraf toch graag een kaartje wilt sturen of geven. Daarbij is het ook voor het kindje leuk om later zelf een geboortekaartje te krijgen van zichzelf.

 

Echo’s

Tijdens je zwangerschap heb je 2 medische echo’s in het ziekenhuis of bij de verloskundigepraktijk. Deze vinden plaats rond week 9 en week 20. De eerste echo is de termijnecho om te kijken hoever je in je zwangerschap bent en om te kijken of alles goed gaat met de baby. De tweede echo is gericht op de ontwikkeling van de baby. Natuurlijk is het mogelijk om meerdere echo’s uit te laten voeren, dit noem je dan pretecho’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 3d echo Roosendaal of een geslachtsbepalende echo.

 

Overig

  • Kraamzorg, vraag bij je zorgverzekering na op hoeveel kraamzorg je recht hebt. Kies daarna een organisatie uit waar jij graag de kraamzorg van zou willen ontvangen.

  • Kinderbijslag, dit hoef je niet zelf aan te vragen. Dit wordt automatisch geregeld en krijg je per kwartaal gestort.

  • Borstvoeding? Wil je graag borstvoeding geven of niet? Laat je hier goed over inlichten door de verloskundige.

  • Een naam kiezen is voor sommige ouders is spé ontzettend moeilijk, denk hier goed over na.

  • Licht je werkgever op tijd in.

  • Regel de kinderopvang ruim op tijd. Er zijn vaak wachtlijsten bij gastouders of kinderopvangcentra.


Tags: zwangerschap, pretecho Roosendaal
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2014-11-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving