aanmeld knop
dot

Christina Aguilera

back-to-basics-mw0000574370.jpeg
De ambitie om zangeres te worden heeft Christina Aguilera al van jongs af aan. Haar belangrijkste muzikale invloeden zijn Etta James, Aretha Franklin, Madonna, Whitney Houston en Nina Simone. Het is haar oma die voor het eerst haar zangtalent ontdekt.

Christina Aguilera

  • Genre:             Pop/Rock
  • Styles:            Dance-Pop
  •                       TeenPop
  •                       pop
  • Periode:          1990 – Heden
  • Geboren:         18 december 1980, in Staten Island, New York

Biografie

De ambitie om zangeres te worden heeft Christina Aguilera al van jongs af aan. Haar belangrijkste muzikale invloeden zijn Etta James, Aretha Franklin, Madonna, Whitney Houston en Nina Simone. Het is haar oma die voor het eerst haar zangtalent ontdekt.

 

Al op zeer jonge leeftijd staat Christina in de schijnwerpers. Haar TV-debuut maakt ze in het programma Star Search in 1990. Drie jaar later leeftijd presenteert ze samen met onder andere Britney Spears, Justin Timberlake, Ryan Gosling en JC Chasez ('N Sync) de Mickey Mouse Club op Disney Channel. Daar valt ze op door haar zangtalent, wat er voor zorgt dat ze op 15-jarige leeftijd haar eerste platencontract krijgt aangeboden.

 

In het begin van haar carrière als zangeres wordt ze vaak gezien als de concurrente van Britney Spears. Dit komt omdat beide in dezelfde periode doorbreken en de media direct beide zangeressen met elkaar vergelijken. Christina weet deze stempel snel te omzeilen en doet dit door zich rebels te profileren. Ze zorgt regelmatig voor mediarellen.

 

Maar ook met haar muziek laat Christina zien wat ze in huis heeft en laat op haar albums diverse muziekstijlen horen. Christina gaat in de teksten van haar liedjes dieper in op haar privéleven. In het nummer “I'm Ok” zingt ze over hoe ze in haar jeugd door haar vader mishandeld is.

 

Genie in a bottle

In 1999 scoort ze haar eerste hit met “Genie In A Bottle”. Over dit nummer zegt ze later dat ze er nooit achter heeft gestaan en het daarbij behorende imago. Met het nummer “Dirrty”, en vooral de clip zorgt ze voor veel beroering.

 

Overige albums

Inmiddels is Christina Aguilera goed voor meerdere albums en hitsingles zoals “Burlesque”, “Bionic”, "Back To Basics” en vele anderen. 


Tags: Christina Aguilera, Britney Spears, Top 40, Muziek, Dirrty, Burlesque, Bionic, Back To Basics
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving