aanmeld knop
dot

Soorten edelstenen

images.jpg
Als je op zoek bent naar een verlovingsring dan is de kans groot dat je meestal in de richting van witte diamanten zal gaan kijken. Deze stenen zijn de meest voorkomende edelstenen die gebruikt worden voor ringen en andere juwelen. Daarnaast bestaan er ook nog andere type diamanten, zoals synthetische diamanten en gekleurde diamanten en nog enkele bekende edelstenen.
ComputerComputer

Witte diamanten. Diamanten worden vaak gevonden in mijnen over de hele wereld. Daarna worden ze vervaardigd in verschillende vormen door diamantslijpers. Vanwege de hoge kwaliteit zijn deze stenen zijn het ook het meest gewilde type stenen als het gaat om verlovingsringen en trouwringen.

 

Gekleurde diamanten

Roze diamanten zijn de meest waardevolle gekleurde diamanten in de wereld. En hebben daarom een hoge prijskaart en zijn zeer zwaar geprijsd om die reden. De reden hiervoor is dat deze type kleur is heel moeilijk is te vinden en er bestaan dus verschillende kleurtinten voor de roze kleur. Zo kan een  karaat van donker roze diamant meer dan een miljoen euro kosten. Dergelijke stenen kunnen bijna in alle vormen gesneden worden. Minder duurdere gekleurde stenen zijn de gele, blauw en groene diamanten.


Synthetische diamanten

Synthetische diamanten lijken heel hard op de echte diamanten en zijn veel goedkoper.

  • Zirkoon stenen zijn de meest voorkomende typen. Deze worden meestal kunstmatig gemaakt.
  • Moissanite is ook een synthetisch diamant. Deze wordt in de natuur gevonden. Deze zijn veel moeilijker om van de echter diamanten te onderscheiden.

Roze saffieren

Mensen kiezen edelstenen om vele redenen. Misschien ben je een fan van gekleurde stenen. Of je houdt van de vorm van die stenen.  Andere zullen ze waarschijnlijk voor hun huwelijksverjaardag of voor een gewone verjaardag willen krijgen. Voor Anderen kan dit een sentimentele waarde geven. Zoals je kunt zien kunnen de reden verschillen. Echter moet je een aantal zaken met betrekking tot de type steen te weten. Je moet weten wat de eigenschappen van de stenen zijn. Zo zal je wat informatie vinden over de roze saffieren.

 

Saffieren

Saffieren verkrijgen hun unieke kleuren uit de hoeveelheid ijzer, titanium en chroom dat gevonden wordt binnenin de steen. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren van licht rosé tot donkergroen. Ze hebben ook de bijnaam gekregen van 'parel van de hemel.'  Men zegt dat verschillende kleuren stenen tijdens de dag de kleuren van de hemel weerspiegelen.

Roze saffier is een heel populaire keuze voor juwelen en wordt nu gezien als een betaalbaar alternatief voor roze diamanten. De populariteit van deze edelsteen is te wijten aan dat roze effect van de steen. Het zijn zeer veelzijdige stenen en ze zijn geschikt voor verschillende type juwelen. Roze saffieren worden vaak in witgouden ringen gezet en zijn vrij populair geworden bij bruiden. Het zijn vrij harde stenen en ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik.  Echter het is aangeraden -  als je wat zware handwerk gaat verrichten waardoor de kans groot is om schade aan de steen te veroorzaken - om toch de juweel even af doen. Zo zal je geen krassen op de steen krijgen en kan je er langer van genieten.

 

Je kan veel over deze type steen op internet vinden. Surf maar gerust eens met Google dan zal je heel wat websites tegenkomen die vele type stenen aanbieden. Zo kan je bijvoorbeeld mooie diamanten ringen bij Elnora vinden. Maar er zijn ook een heleboel andere plaatsen die andere type stenen in hun huis hebben. Veel succes!

 


Tags: juweel, stenen, diamanten, ringen, saffieren, diamant, saffier, ring
Artikel geschreven door: Merna4.
Publicatie datum: 2014-12-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving