aanmeld knop
dot

Welke ondervloer voor tapijt?

Werkstuk.jpg
Er zijn zo veel soorten boventapijt en zo mogelijk nog meer variaties in ondervloeren. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Weet je niet welke ondervloer voor tapijt je moet kiezen? Maak dan een lijstje van de omstandigheden waarin het tapijt gelegd wordt en welk tapijt je van plan bent aan te schaffen.

De tapijtlegger kan je advies geven welke ondervloer het best aansluit op jouw wensen.  Het belangrijkste bij de aanschaf van een mooie vloerbedekking is immers dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Aan een tapijt dat op een goed ondersteunend ondertapijt ligt zullen zich bijvoorbeeld veel minder snel slijtageplekken gaan vertonen. Daarmee bedoelen we niet alleen loopplekken aan de bovenzijde van de vloerbedekking maar ook slijtage aan de rug. Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor tapijt verkrijgbaar.

 

Appartement of benedenhuis

Niet alleen voor de buren maar ook voor jezelf is het prettig dat je je voetstappen niet hoort en ook de vloer niet koud aanvoelt. Nu zal je daar met een hoogpolig tapijt zo snel geen last van hebben maar ook met textiele vloerbedekking begint het wooncomfort bij een goede ondervloer. 

 

Foam, vilt of rubber ondervloer

In woonhuizen wordt er onder textiele vloerbedekking over het algemeen gewerkt met ondertapijt. De materialen waaruit ondertapijt bestaat lopen uiteen van vilt, jute, vinyl, rubber en foamsoorten. Wil het geluid dempen omdat je benedenburen hebt kies dan voor vilt of rubber. Woon je in een benedenhuis zullen warmte-isolerende vinylplaten met dampwerende folie en een foamlaag waarschijnlijk je voorkeur genieten.


Ondervloer voor druk belopen ruimtes

Met name onder tapijt in openbare gebouwen en kantoren zijn ondervloeren nodig die wat meer kunnen hebben dan de vilten of de jute underlayment die we in onze woonkamer leggen. Ondervloerplaten en matten die wat meer 'verkeer' aankunnen zijn dikke rubberen wafelmatten of meervoudige vloerplaten. Beiden beschikken over zeer hoge geluiddempende eigenschappen en zijn daarnaast in staat grotere oneffenheden van de onderliggende basisvloer op te vangen.


Tags: ondervloeren tapijt, tapijt ondervloeren, vilt, foam, rubber ondervloer

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: investonline.
Publicatie datum: 2014-12-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving