aanmeld knop
dot

Wandtegels voor de badkamer of toilet

logo-tekst.jpeg
Tegels zijn van cruciaal belang voor de uitstraling van een badkamer of toilet. Met warme tinten in de wandtegels kun je een badruimte een behaaglijke en gezellige impressie geven, maar net zo goed kan je met witte wandtegels en antraciet of zwarte vloertegels een modern interieur creëren.

Als u probeert om de kleuren van de tegels (in de inleiding) genoemde badkamerstijlen, om te wisselen, dan zijn er al veel aanvullingen in de vorm van andere materialen, kleuren of badkameraccessoires voor nodig om ook het bijbehorende sfeerbeeld op orde te krijgen.  Hier wil ik eigenlijk mee aangeven dat de tegels in het algemeen erg belangrijk zijn bij het bevestigen van het beeld dat u met uw badkamerontwerp wilt creëren. Het is dus echt belangrijk dat de wandtegels passen bij de inrichting van de badkamer en het algemene concept. Vaak is dat gelukkig geen probleem omdat het meestal 'hand in hand' gaat met uw smaak. Deze kan echter gemakkelijk versterkt worden door de wijze van het aanbrengen van de wandtegels. Sani-bouw geeft met plezier advies over de vele mogelijkheden.

 

Badkamertegels voor wanden en vloeren

Het principe van ontwerpen en kleuren met tegels, met name van belang voor kleinere badkamers omdat daar donkere wandtegels tot een duidelijke optische verkleining van de badruimte zorgen. Lichte tinten, felle kleuren of witte wandtegels hebben hier duidelijk de voorkeur. Afhankelijk van de hoogte van de badkamers kan er worden betegeld tot aan het plafond of men kan een gedeelte tussen tegels en plafond vrijlaten, door dit doorlopend te stucen ontstaat er weer één mooi geheel. Voor de vloertegels ook niet hele donkere kleuren maar een grijstint geeft een neutraal geheel. Het combineren met spiegels en spiegeltegels geeft ook extra licht en reflectie die de beleving van ruimte ten goede komt. Voor de wat grotere badkamers zijn donkere kleuren tegels weer perfect, zij zorgen veelal voor gezelligheid in de badruimte en kunnen perfect gecombineerd worden met lichte tinten op de wanden en houtdecor badkamermeubelen.

 

Accent betegeling

Gladde wandtegels in één enkele kleur met een glanzende afwerking zijn niet meer weg te denken uit onze badkamers of toiletten. Het combineren met accenttegels, vanuit een ‘vlekkenpatroon’ met willekeurig aangebrachte verschillende tinten, is echter mogelijk. Ook het combineren met vloertegels met andere oppervlakte afwerkingen  Echter, deze worden aangevuld met accenttegels. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een tegel met een zacht glooiend oppervlak of een houtlook afwerking. Ook de afwerking in een vintage look levert een spannend en gevarieerd kijkje in de badruimte of het toilet op. Wie van gekleurd houdt, kan putten uit moderne contrasten die de muur een patroon meegeven gelijk vrolijke strepen.

 

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn ook perfect toepasbaar bij een accentbetegeling in een ontwerp voor badkamer of toilet. Veel verschillende kleuren en afwerkingsmogelijkheden bieden dan ook eindeloze combinaties die het aansprekende detail voor u vastleggen. Zeker niet enkel meer voor een klassieke inrichting van het bad maar door de metaalkleuren en zandachtige wittinten ook perfect passend in de moderne badkamers. Met de juiste wandtegels en de 3D ontwerpen van (zie bijvoorbeeld bij Sani-bouw) kunt u uw badruimte perfect gestalte geven en de juiste look bestendigen.


Tags: wandtegels, badkamers, tegels, vloertegels
Bronnen: sani-bouw.nl

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sanitair.
Publicatie datum: 2014-12-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving