aanmeld knop
dot

Het organiseren van een bedrijfsevenement

bedrijf.jpg
Een bedrijfsevenement organiseren kan heel leuk zijn, als je weet wat je ervoor moet doen. Er zijn een aantal stappen belangrijk om naar een succesvol bedrijfsevenement toe te werken. Zo is het onder andere belangrijk om een doelstelling te bepalen, om een feestcommissie aan te stellen en om de uitnodigingen op tijd de deur uit te krijgen. Er zijn een aantal stappen waar je je aan kunt houden bij het organiseren van jouw bedrijfsevenement.

Bepaal de doelstelling

Wat is de doelstelling van het bedrijfsevenement? Wat wil je ermee bereiken? Probeer dit helder te krijgen voordat je verder gaat in de organisatie. Doelstellingen kunnen zijn:

  • Bedanken

  • Motiveren

  • Teambuilding

  • Recreatie

  • Informatie, kennis en ervaringen uitwisselen

  • Zaken doen

Wanneer je de doelstelling van het evenement hebt bepaald kun je daarna gaan kijken naar de doelgroep. Wil je bijvoorbeeld een teamuitje organiseren? Of wil je een evenement organiseren voor een externe doelgroep?

 

Budget

Maak een lijst met alles wat je nodig hebt voor het evenement, denk hierbij aan de locatie, het meubilair, de catering, vervoer, entertainment, eventuele sprekers, decoratie, garderobe, fotograaf, promotiekosten, advertentiekosten, schoonmaak, parkeerbegeleiding, vergunningen, verzekeringen en beveiliging.

 

Wat moet je zelf regelen?

Natuurlijk is het per locatie afhankelijk wat je allemaal zelf moet regelen. Organiseer je bijvoorbeeld een congres in een congrescentrum of in de buitenlucht? Dat maakt nogal een verschil. Je kunt je voorstellen dat de meeste dingen geregeld zullen zijn in een congrescentrum en dat je in de buitenlucht alles zelf zou moeten regelen.

 

Kostenplaatje

Zet alle kosten op een rij, dan zie je wat je nodig hebt en wat toereikend is voor jouw budget.

 

Organisatieteam

Bij het organiseren van een bedrijfsevenement komt veel kijken. Houd hier rekening mee en stel een organisatieteam samen. Zij worden dan verantwoordelijk voor het organiseren van het evenement. Zo zorg je ervoor dat alles goed op elkaar afgestemd wordt en dan er niets over het hoofd gezien kan worden.

 

Programma en datum

Het organisatieteam gaat aan de slag met het programma. Dit natuurlijk in overleg met het bedrijf.

  • Er moet eerst een datum gekozen worden, aan de hand van de datum kunnen daarna locaties, en andere opties in overweging genomen worden.
  • Zodra de datum en het programma bekend zijn kunnen er uitnodigingen verstuurd worden naar de deelnemers.

Tags: bedrijfsevenement organiseren, budget, bedrijf evenement, congrescentrum, event, kosten, budget

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2014-12-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving