aanmeld knop
dot

Mars Rover Curiosity, info en livestream

MarsCuriosity.jpg
Mars Rover Curiosity doet vele harten sneller kloppen. Het voertuig wat de planeet Mars gaat verkennen, heeft zes wielen en is een rijdend laboratorium, gericht op onderzoek van de planeet Mars. Om 7.30 landde het voertuig op 6 augustus 2012 op Mars. Een perfecte landing. En vanaf dat moment kunnen we Mars Curiosity volgen via een livestream.

Mars Rover Curiosity werd in november 2011 gelanceerd en bereikte na een perfecte landing, op 6 augustus 2012 dan eindelijk planeet Mars. Het voertuig werd vlak bij de evenaar van Mars in een krater geplaatst. Het ingenieuze vehikel zal tien verschillende apparaten inzetten om de bodem van Mars te onderzoeken. Het onderzoek van Curiosity zal twee jaar in beslag nemen. In die periode zal het voertuig waarschijnlijk bodemmonsters nemen en analyseren, stenen verplaatsen, gaten boren, grond afgraven, gassen meten en natuurlijk foto’s nemen. Leuk voor de familie thuis, want Curiosity lijkt soms wel menselijke eigenschappen te hebben. Daarom kan deze held gevolgd worden via een livestream

 

Livestream

Was er ooit leven op Mars? Zal er leven mogelijk zijn op Mars? Ook op die vragen probeert het onderzoeksteam achter het project, antwoord te krijgen. President Obama was ook zeer in zijn nopjes met de succesvolle marslanding van Curiosity, die ruim 2 miljard dollar gekost heeft.

 

Krater Gale

Krater Gale, waar Curiosity de boel gaat onderzoeken, is vermoedelijk een uitgedroogd meer. Onderzoekers stellen dat er miljoenen jaren water in gestaan heeft. Satellietmetingen toonden ook aan dat er sporen van water te vinden zijn. In dit afzetgebied gaat de Mars Rver veel onderzok doen. Curiosity is live te bekijken via de livestream.

 

Werkzaamheden van de rover Curiosity

Curiosity zal gedurende zijn missie een berg beklimmen, die middenin de krater staat. De berg zelf is volgens wetenschappers ontstaan door afzettingen uit het water. Juist die afzettingen zijn interessant voor onderzoek, omdat de lagen van het gebergte een beeld zullen geven van de ontwikkelingen van Mars gedurende de miljoenen jaren dat de afzettingsberg zich vormde. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft eerder voertuigen naar Mars gestuurd. De Curiosity heeft veel mogelijkheden om diepgaand onderzoek te plegen. Als alles goed gaat zullen we veel meer te weten komen over Mars en of er ooit leven geweest is. President Barack Obama zei over de Marslanding "een ongekende technologische daad die ook in de toekomst voor ons land iets zal zijn om trots op te zijn".

 

Livestream

Volg de Curiosity via een livestream van de NASA. U kunt dan van dag tot dag bekijken of het goed met de rover gaat en wat hij zoals uitspookt op Mars.

 


Tags: Mars Rover Curiosity, landing, onderzoek, Mars, leven op Mars, NASA, livestream
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving