aanmeld knop
dot

Waar op letten bij voedingssupplementen?

logo-tekst.jpeg
De markt van voedingssupplementen is enorm gegroeid de afgelopen jaar. In dit artikel wordt uitgelicht waar je op moet letten bij het gebruiken en het kopen van voedingssupplementen.

Er zijn tal van verschillende soorten voedingssupplementen. Je hebt de sportdranken die je in iedere sportkantine kunt kopen, maar ook energierepen of shakes kom je hier steeds vaker tegen. Sportdranken hebben allerlei ingrediënten die er voor kunnen zorgen dat je sneller kunt herstellen. Denk aan vitaminen, mineralen, kalium of zouten. Dit is belangrijk om je fit te voelen of om sneller te herstellen. Ook sport supplementen zoals creatine zijn geliefd onder veel krachtsporters. Een voedingssupplement als creatine wordt vooral gebruikt door bodybuilders, maar zelfs voetballers gebruiken het bij professionele clubs om meer spiermassa te winnen. Naast creatine heb je eiwit gerelateerde supplementen. Als je kijkt op bijvoorbeeld aminozuren aanbod, dan kom je tal van verschillende soorten supplementen tegen die je kunt kopen en kunt gebruiken om te proberen om tot betere prestaties te komen.

 

Gezond eten

Wanneer je vrij zelden sport heb je overigens geen voedingssupplementen nodig. Tenminste, als je een gezond voedingspatroon hebt. Indien je zelden fruit en groenten eet kunnen vitaminepillen welkom zijn. Daarentegen moet je je afvragen of je beter niet eerst iets kunt doen aan je voedingspatroon. Wanneer je dat te veel moeite vindt kun je kijken naar voedingssupplementen. Ze zijn dan zeker handig en het is natuurlijk belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Wel is het goed om te beseffen dat ze slechts een aanvulling zijn op je voedingspatroon en geen voedsel vervangen. Het eten van bijvoorbeeld groenten en fruit blijft belangrijk, omdat je zo voldoende vezels binnenkrijgt. Vezels die niet in veel supplementen zijn terug te vinden. Overschat dus het gebruik van voedingssupplementen niet. We raden je dan ook aan om eerst te werken aan een gezond voedingsschema en pas dan te kijken naar voedingssupplementen. Voor krachtsporters geldt dat dit soort supplementen altijd van pas komen, omdat gewoon voedsel niet voldoende is om optimaal te kunnen presteren.

 

Training

  • Als je supplementen gaat kopen wil je dat wel doen bij een betrouwbare shop. Geen shop waar gerommeld is met supplementen of waar supplementen worden aangeboden die geen resultaat hebben en dus eigenlijk rommel zijn. Op onafhankelijke websites kun je reviews lezen van gebruikers, zodat je een beter gevoel hebt bij wat je bestelt. Zo worden hier honderden voedingssupplementen vergelijken met elkaar en kun je leren van ervaringen van anderen.
  • Naast de voeding is het - zoals je waarschijnlijk weet - ook van belang om goed te trainen. Hard trainen is namelijk net zo belangrijk, als ook voldoende rust (en voeding). Sterker worden en meer spiermassa winnen gaat dan misschien traag, maar dankzij de supplementen gaat het waarschijnlijk net iets sneller en zal je ook gemotiveerder zijn of blijven om door te blijven gaan. Maar let altijd goed op, er bestaan veel onnodige supplementen op de markt die nergens toe dragen of stoffen bevatten die je liever niet wilt binnen krijgen.

Tags: voedingssupplemeneten, vitaminen, mineralen, trainen
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2015-01-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving