aanmeld knop
dot

Zo fit als een oermens met Paleo

eiwitshake.jpg
Tegenwoordig wordt in bijna alle diëten beweerd dat een snee bruin brood en crackers de manier is om af te vallen. 'Als je maar minder vet eet dan val je af.' Wat eigenlijk hiermee bedoelt wordt is dat je van véél minder eten af valt. Vet is niet de grootste boosdoener binnen het hedendaagse eetpatroon. Oermensen die 10.000 jaar geleden leefden aten relatief ook veel vet. Paleo is de meest natuurlijke leefstijl en heeft als bijwerking dat je ook nog eens afvalt.

Producten zoals rijst, brood en pasta bestaan uit koolhydraten. Ons lichaam zet koolhydraten om in glucose (suiker). Het verschil tussen een snoepje en een snee brood is dat het even duurt voordat het brood is omgezet in glucose. Glucose is een prima brandstof voor ons lichaam, het is echter giftig in grote hoeveelheden. Ons lichaam heeft hier iets op verzonnen, het slaat overtollig glucose op. Dit gebeurd door glucose op te slaan in de vorm van vet. Producten die uit koolhydraten bestaan zorgen dus voor (een groot deel) voor ons overgewicht, niet vet zelf. Als we even terug in de tijd gaan zien we dat we pas zoveel koolhydraten zijn gaan eten sinds de landbouw is opgekomen. Van nature aten onze voorouders bijna alleen maar vet, simpelweg omdat er voor de rest weinig was. Onze natuurlijke brandstof is dus vet. Doordat we zoveel koolhydraten binnenkrijgen verbrandt ons lichaam deze eerst, dit weerhoudt het ervan om vet te verbranden. We zijn glucose verbranders geworden, ons lichaam is echter beter ingesteld op vetverbranding.

 

Hoe kunnen we terug naar de basics?

Onze genen zijn in 10.000 jaar nauwelijks veranderd, ons lichaam verbrandt nog steeds liever vet dan koolhydraten. We kunnen dus door simpele veranderingen in ons eetpatroon weer terug naar de basics gaan. Paleo is een oplossing. Paleo is gebaseerd op de voeding van onze voorouders, waardoor ze fit en gezond waren. Deze voeding bestond voor een groot deel uit dierlijke eiwitten en vetten, groente, fruit, eieren, noten en honing. Door deze manier van eten krijgt ons lichaam veel meer energie (je voelt je dus veel fitter) en zal je als bijwerking ook nog eens vet verbranden.

 

Je lichaam wordt een vet-verbrand machine

Het verbranden van vet heeft vele voordelen tegenover het verbranden van glucose. Er komt veel meer energie geleidelijker vrij waardoor je een stuk fitter wordt. Je vetreserves worden veel sneller als brandstof gebruikt waardoor je buikje flink strakker zal worden. Paleo zorgt er voornamelijk voor dat de vetverbranding maximaal gestimuleerd wordt. 

 

Wat kun je met Paleo bereiken?

Paleo is een revolutionaire manier van eten. Het is niet zozeer nieuw maar gaat terug naar het begin, zoals eten van nature bedoeld is, alleen dan op een manier waarop ingrediënten op een heerlijke manier worden gecombineerd. Welke resultaten zullen Paleo je bieden?

  • gewichtsverlies
  • meer energie
  • betere sportprestaties en herstel
  • een egaler huid
  • een beter immuunsysteem

Om dit te bereiken heb je natuurlijk een aantal handvaten nodig. Gezond vers eten en natuurlijk eten is belangrijk

 


Tags: Paleo dieet, vet verbranden, afvallen, dieet, Paleo recepten
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: GreenFlamingo.
Publicatie datum: 2015-01-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving