aanmeld knop
dot

Leuk afvallen. Manieren om af te vallen met plezier

Vet-verbranden.jpg
Wandelen is leuk! Lekker met je hoofd in de vrije natuur, voor de geest en voor het lichaam. Veel mensen die willen afvallen gaan naast minder of anders eten hardlopen of naar de sportschool. Maar is dat ook echt nodig? Hoe kan je afvallen zonder al te veel moeite en met plezier? Afvallen hoeft geen lijdensweg te zijn.

Hardlopen of wandelen? Veel mensen denken dat je sneller zal afvallen met hardlopen dan met een stuk wandelen. Vaak zie je dat mensen beginnen met hardlopen en daar dan ook vrij snel mee stoppen. Het is ook niet niks om ermee te beginnen. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig om een aardig stukje achtereen te lopen en om dat dagelijks vol te houden is nog helemaal niet zo eenvoudig als je dat niet gewend bent. Hardlopen is ook blessuregevoelig; daarom haken dan ook veel mensen af. En als je echt erg zwaar bent, is wandelen en rennen zelfs zo vermoeiend dat je meer last dan plezier van de poging hebt. Spierpijn, pijn in je gewrichten en botten, en moe zijn, kunnen voorkomen.

 

De calorieën

Je zou zeggen dat hardlopen vele malen effectiever is dan wandelen. Effectiever in de zin dat je die overbodige kilo’s sneller verbrandt. En dus is de gedachte: 'ik ga hardlopen, dan ben ik snel op mijn streefgewicht.' Zo werkt het niet. Het verschil in verbranding tussen 5 kilometer hardlopen en dezelfde afstand in een wandeltempo, is te verwaarlozen. Je bent alleen met de eerste bezigheid veel sneller (ongeveer 2x) klaar dan met de tweede. gewoon wandelen is dus net zo goed om af te vallen dan hardlopen. Het is wel zo dat fysieke inspanning op meer effect kan hebben dan op je gewicht, zoals op je conditie.

 

Geen tijd om te bewegen?

Veel geopperde tegenwerping is dat men niet zomaar even 1 uur over heeft om een wandeling te maken. We kunnen moeilijk in elkaars agenda kijken. Het is ook maar net hoe gejaagd jij door het leven wil gaan. Jij bepaalt zelf hoe je jouw vrije tijd in wil delen!

 

Beweeg, en doe het anders

Natuurlijk is het niet te ontkennen dat we in een jachtige maatschappij leven waarin we soms tijd te kort komen. Maar ga eens bij jezelf te rade. Hoe vaak pakken we niet de auto voor een ritje van een paar honderd meter? Pak ook eens wat vaker de trap. Op deze manier pas je het bewegen in in jouw leven. Je hebt de eerste kilometers al te pakken.

 

Altijd en overal

Het prettige van wandelen is dat het dus altijd en overal kunt doen. Je kunt er voor kiezen om het in de vrije natuur te doen maar dat is geen must. Er kan ook duidelijk een sociaal aspect aan hangen. Je kunt het samen doen en ook nog eens gezellig met elkaar bijpraten. Ik zeg: dat zijn twee vliegen in een klap. Ook wandelen met een hond, kan leuk zijn en tegelijkertijd ben je in beweging. Of neem een krantenwijk, dan verdien je geld om te wandelen.

 

Gewoon beginnen

Naast afvallen doet een stukje lopen nog veel meer voor jouw lichaam. Het helpt tegen hart-en vaatziekten. Het hart is de motor van het lichaam. Het is de basis van alle belangrijke processen in het lichaam. Daarnaast bevordert het de doorbloeding in het hele lichaam. Onderschat ook zeker, al eerder aangehaald, de geestelijke werking niet van lekker bewegen in de buitenlucht. Het opsnuiven van frisse lucht doet wonderen! En het helpt tegen depressiviteit. 

 

Hoe vaak?

Maar dit artikel gaat over afvallen door middel van wandelen. Meer bewegen dus. Veel gestelde vraag: hoe vaak moet je het nu doen om daadwerkelijk resultaat te hebben? Natuurlijk hangt veel af van je natuurlijke fysieke gesteldheid wanneer je eraan begint. De ene kan direct een uur achter elkaar gaan lopen, de ander moet het langzaam opbouwen. Om toch een leidraad te geven: 3x per week ongeveer 30 minuten gaat jou zeker helpen om de overtollige pondjes kwijt te raken. Veel plezier! Wil je nog andere leuke mogelijkheden weten over afvallen en dieet, kijk dan ook eens bij deze diëten.

 


Tags: afvallen, dieet, wandelen, vet verbranden, meer bewegen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: tommy-p.
Publicatie datum: 2015-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving