aanmeld knop
dot

Afzuigkap 80cm kopen

dreamshuisje.jpg
Wanneer je beschikt over een kookplaat van 80cm breed, kun je het beste een afzuigkap van 80cm breed kopen. De 80cm brede afzuigkap is als het ware een tussen-model binnen de afzuigkappen. Afzuigkappen in deze breedte hebben meestal twee panelen met filters. Tegenwoordig zijn er ook modernere varianten waar niet eens meer panelen aan te pas komen. De panelen zijn vaak afgewerkt binnen de afzuigkap en niet meer zichtbaar.

Onderbouwmodellen en vlakscherm

Wanneer je een middelgrote keuken hebt, is een afzuigkap van 80cm geschikt. Heb je een wat grotere keuken en kook je graag dan kunt u beter kiezen voor een grotere afzuigkap. Wanneer je beschikt over een centraal afzuigsysteem zijn er twee modellen geschikt. De onderbouwmodellen worden het meeste verkocht. Deze modellen worden bevestigd onder je keukenkastje. Het nadeel hiervan is dat de afzuigkap meestal wel in het zicht blijft. Het is daarom een optie om een vlakscherm te overwegen. Een vlakscherm is een variant binnen de onderbouwmodellen. Het vlakscherm is veel platter waardoor het makkelijk weggewerkt kan worden. Deze modellen zijn vaak uitschuifbaar waardoor je de afzuigkap alleen ziet wanneer je deze op dat moment gebruikt.

 

Inbouwmodellen

Er zijn ook huishoudens die niet beschikken over een centraal afzuigsysteem. Je hebt dan verschillende opties. Een van de goedkoopste modellen is het inbouwmodel. Dit model wordt ingebouwd boven u keuken en werkt ook zonder centraal afzuigsysteem. Wanneer je een keukeneiland hebt kun je ook kiezen voor een eilandmodel. Dit model wordt bevestigd aan het plafond en is verder vrij. Wanneer je het afzuigsysteem niet zo zichtbaar wilt hebben maar wel beschikt over een keukeneiland, kun je kiezen voor de plafond afzuigkap. De plafond afzuigkap wordt weggewerkt in het plafond.

 

Schouwkappen

Een andere mogelijkheid is de schouwkap. Deze afzuigkappen worden bevestigd aan de muur of in de hoek. De mogelijkheden bij de schouwkap zijn uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schouwkap met of zonder motor maar ook voor een recirculatiesysteem. Het recirculatiesysteem zorgt ervoor dat alleen de kookluchtjes worden afgevoerd. De zuurstof die uit de keuken wordt ontnomen, wordt weer teruggevoerd.


Tags: afzuigkap 80cm, keuken, afzuigkappen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: investonline.
Publicatie datum: 2015-01-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving