aanmeld knop
dot

Amy MacDonald

logo-tekst.jpeg
De Schotse singer/songwriter Amy MacDonald is geboren in 1987 in Bishopbriggs, dat vlak bij Glasgow ligt. Ze zegt zelf onder andere beïnvloed te zijn door de muziek van Travis en The Libertines.

Amy MacDonald

  • Genre:            Pop/Rock
  • Styles:           Singer/Songwriter
  •                      Alternatief
  •                      Pop/Rock
  • Periode:         2000 – Heden
  • Geboren:        25 augustus 1987, in Bishopbriggs, Schotland

Biografie

De Schotse singer/songwriter Amy MacDonald is geboren in 1987 in Bishopbriggs, dat vlak bij Glasgow ligt. Ze zegt zelf onder andere beïnvloed te zijn door de muziek van Travis en The Libertines. Tijdens haar studie sociale wetenschappen droomde ze eigenlijk van een carrière als zangeres en van optredens op festivals. Om haar dromen na te streven leerde ze zichzelf gitaar spelen  via “how to play guitar” op internet. Haar eerste akoestische optredens waren voornamelijk covers van bekende songs zoals “Everybody Hurts” van REM en “Mad World” van Tears for Fears.
Uiteindelijk lukt het Amy Mac Donald om naast optredens in kleine podia ook op festivals te staan. Kort daarna krijgt ze een platencontract aangeboden voor de opnames van haar eerste album.

 

Albums

  • Haar debuutalbum This is the Life uit 2008 bereikt de bovenste regionen in de albumlijsten van zowel Schotland, Groot Britannië als Nederland. Wereldwijs is het album is goed voor meer dan twee en een half miljoen verkochte exemplaren.
  • Haar doorbraak in Europa komt met de single “Mr. Rock & Roll”, waarna ze ook succes weet te behalen met de singles “L.A.” en “This Is The Life”.
  • Haar tweede album komt in 2010 uit, “A Curious Thing”. Waarvan de eerste single “Don’t Tell Me That It’s Over” is. Ook dit album wordt goed ontvangen en is een succes.
  • Twee jaar later in 2012 is de release van haar derde album “Beautiful Light”.

 


Tags: Amy MacDonald, Top 40, This Is The Life, Schotland, REM, Travis, Libertines
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving