aanmeld knop
dot

Fotomodel worden! Commercieel model, fashion model of curvy?

Portretje.jpg
Fotomodel worden lijkt zo moeilijk maar is het niet. Ben je niet zo lang? Dan kan je ook fotomodel worden. Ben je niet zo mager? Dan kan je ook fotomodel worden. Ben je niet zo slank? Dan kan jij model worden. Als je echt model wilt worden zijn er meerdere wegen om te komen waar je wilt zijn, voor de camera van een fotograaf.

Er ging een wereld voor me open toen ik de handleiding 'Fotomodel Worden? Zo lukt het jou ook!' las. Hoe vaak hoor je meiden niet klagen dat ze geen model kunnen worden omdat ze te klein zijn? Of omdat ze net even wat te vrouwelijk gebouwd zijn. Dat klopt niet. Je kunt wel degelijk model worden als je klein bent, of niet zo slank bent. Hoe dan?

 

Fashion Model Worden?

Misschien heb jij alles in je om over de catwalk te lopen in Parijs, Berlijn, Milaan of nog verder weg. Misschien ben je langer dan 1.75, en heb je maat 34, en mooi gebit, een gave huid, een mooi gevormd lichaam, mooie ogen, schitterend haar...  Bovendien ben je ook nog eens enorm fotogeniek? Je bent qua leeftijd ergens tussen de 14 en de 28 jaar... Als dat zo is kan je misschien fashion model worden. Waar moet je beginnen? 

 

Commercieel model worden?

Wat is een commercieel model? Een commercieel model zie je in tv-commercials, videoclips, op reclamefoto's in tijdschriften, in reclamefolders, bij winkels zoals wellicht H&M of C&A. Commerciële modellen zou je ook reclame modellen kunnen worden. Om commercieel model te worden bestel je de handleiding: Fotomodel Worden? Zo lukt het jou ook! Dan wordt je stap voor stap de weg gewezen.

 

Curvy model worden?

Wat is een curvy model? Een curvy of curved fotomodel is slank maar ze heeft wel ronde vrouwelijk vormen. Need I say more? Boezem en heupen en bips zijn duidelijk aanwezig. Curvy is in, en als Curvy model kan je zowel commercieel werken als fashion model. Een enkele curvy model bereikt de top en wordt topmodel. Als je curvy model wilt worden lees je er meer over in de handleiding. Fotomodel Worden? Zo lukt het jou ook!

 

Plus-Size model worden?

Als Plus-Size model heb je letterlijk een maatje meer. Je kunt dus alleen Plus-Size model worden als je een wat grotere maat hebt, en een fotogeniek gezicht natuurlijk. Wat de voorwaarden zijn en hoe je PLus-Size model kunt worden lees je in de handleiding: Fotomodel Worden? Zo lukt het jou ook!

 

In een videoclip spelen

Als je in een videoclip wilt spelen hoef je niet lang en slank te zijn. Je moet net bij het type clip passen, en dan doen maten en lengte er meestal niet zoveel meer toe. Ook op die manier kan je dus model worden.

 

In een tv-commercial spelen

Om in een tv-commercial te spelen hoef je niet slank of enorm knap te zijn. Ook je lengte is niet belangrijk. Je wordt gecast op basis van bepaalde uiterlijke kenmerken. Dan kan van alles zijn. Het moet bij de reclame passen.

 

Fotoshoot laten maken, wat kost dat ongeveer?

Hoe lang moet je zijn om fotomodel te kunnen worden?

Victoria's Secret


Tags: fotomodel worden, commercieel model, commercieel model worden, topmodel, curvy model, plus-zise
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2015-01-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving