aanmeld knop
dot

Beginnen met haken

haken.jpg
Ben jij net als vele andere aangestoken door het haakvirus? Heb je gezien en gemerkt hoe leuk haken eigenlijk wel niet is en wat je er allemaal mee kunt bereiken? Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om te beginnen met haken.

Je kunt het namelijk gemakkelijk leren. Velen gingen je al voor. Haken is immers al een eeuwenoude hobby, al was het vroeger vooral bittere noodzaak dat er gehaakt werd. Het is immers veel goedkoper dan alles kant en klaar kopen. Inmiddels is het niet echt noodzaak, maar vooral erg hip en trendy. Dat het stukken goedkoper is, is daarnaast uiteraard mooi meegenomen. 


Beginnen met haken, leren haken

Beginnen met haken is eenvoudiger dan het lijkt. Hoewel er ongelooflijk veel verschillende haaksteken zijn, heb je er maar een paar nodig om iets leuks te maken. Met deze basis haaksteken kun je direct al van alles maken. Al die andere en meer ingewikkelde haaksteken kun je altijd later nog leren. Je kunt direct al een starterspakket bestellen. Met dit pakket heb je alles in huis om direct te beginnen met haken. Al het materiaal dat je nodig hebt, is aanwezig in dit pakket.

 

Patronen haakwerk

Daarnaast is er natuurlijk een uitgebreide handleiding aanwezig en in sommige gevallen een dvd of website waar je de basis haaksteken via filmpjes eenvoudig kunt leren. Ook vind je vaak diverse patronen in zo'n starterspakket. Patronen heb je nodig als voorbeeld zodat je precies weet wat je moet doen, hoe ver je bent en wat het uiteindelijke eindresultaat dient te worden. 


Doe het haken samen

Wanneer je gaat beginnen met haken, willen we je als tip mee geven om een vriendin te zoeken die dit ook wil gaan doen. Samen kun je het namelijk veel sneller leren. Je kunt elkaar helpen wanneer een van beide er niet uitkomt en het is daarnaast natuurlijk ontzettend gezellig. Het spreekwoord 'praten en breien' tegelijk gaat immers net zo goed op voor de dames die willen haken. Bovendien is elke hobby en elke passie leuker als je die kunt delen met een ander! 


Tags: Haken beginnen, haken leren, haakwerk patronen, handwerken

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-01-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving