aanmeld knop
dot

Sprookjes huwelijk bleek een nachtmerrie

rozen-boeket-rood.jpg
Wat in het begin een sprookje was.liep uit op nachtmerrie.mijn waar gebeurde verhaal . Ik was een dagje uit met mijn dochter. Ik was pas gescheiden van hun echtelijke vader en wij waren 21 jaar getrouwd geweest. Na mijn scheiding was ik veel met mijn oudste dochter op stap en wij genoten van het leven.

Ik ging vaak uit en het was altijd gezellig .Tot op een dag kwam een man van Marokkaanse afkomst naar mij toe. Hij zei tegen mij: 'Mijn vriend daar vindt jou leuk en wil wat met je drinken.' Ik zei tegen mijn dochter: 'Oke gezellig, laten we wat drinken.' Zo gezegd zo gedaan, wij hebben wat gedronken en later wat gedanst en het was echt gezellig, maar die vriend die mij leuk vond kon geen Nederlands .Ik dacht, ach, geen probleem. Hij werkt toch als automonteur en hij is netjes gekleed en zo, en hij was heel lief tegen mij. Ik was eigenlijk gelijk meteen verliefd op hem. Het was ook een mooie man om te zien .

 

Ik was verliefd op de verkeerde man

Later hebben we weer afgesproken in de stad en weer even gekletst gedronken en het was zeker weer gezellig. Toen ging mijn auto kapot, toen ik terug naar huis ging en hij kwam mij gelijk helpen, samen met een vriend van hem, die ook van Marokkaanse afkomst af. Heel lief, dacht ik nog. Daarna zijn we even bij mijn moeder gaan kijken en we hebben daar een bakje koffie gedronken. Later ging ik kijken waar hij werkte. Maar ik heb eerst mijn dochter teruggebracht want die moest werken. Mijn vriend werkte in een autobedrijf en ik dacht: zo leuk zeg, maar met alleen Arabisch sprekende mannen. En ik dacht: ik heb het getroffen met hem. En ik was super gelukkig .

 

Geen verblijfsvergunning en geen MVV

Ik was er achter gekomen dat hij geen verblijfsvergunning had en ook geen MVV (Machtiging Tot Voorlopig Verblijf.) Mijn wereld storte in en ik dacht wat moet ik daar mee aan? Maar ik was echt verliefd op die man, het was liefde op het eerste gezicht. Ik dacht oké weet je wat? Ik ga proberen toch met hem een leven op te bouwen. Alles kan je oplossen in het leven. Oke, zo gezegd zo gedaan, ik belde een advocaat en vroeg hoe ik dat kon oplossen

Die advocaat zei: 'Kom maar langs dan ga ik kijken hoe wij het kunnen oplossen met de MVV aanvraag.' De advocaat deelde ons mede dat ik MVV moest aanvragen en met hem moest trouwen, en dat hij alle goede papieren moest hebben uit Marokko.

 

Marokko aanvraag papieren en celibatair

Ik heb de aanvraag gedaan, en hij moest afwachten want in Marokko duurde het overigens erg lang. Maar op dat moment kent 'echte liefde' geen tijd. Toen belde hij dat hij was aangekomen in Marokko en dat hij naar het consulaat moest voor celibatair (Nooit getrouwd geweest)

 

Toen hij zijn papieren had is hij terug gekomen naar Nederland met MVV in zijn Marokkaanse paspoort geplakt .Daarna gemeld bij IND met de mededeling dat hij zijn MVV had. Daarna moesten we trouwen omdat hij (dan) voorlopig verblijf kreeg. We trouwden. Het was heel mooi om met deze man te trouwen, echt heel mooi getrouwd zijn we.

 

De volgende ochtend

Ik zei 'goedemorgen.'' Hij kwam naar beneden en hij zie ik heb een korte rok aan. Hij sloeg mij naar boven en hij zei 'omkleden!'  nu in zijn verwoording. Ik dacht, wat krijgen we nou? We zijn pas een dag getrouwd en nu ineens dit, en hij heeft me zo leren kennen, gekleed in een korte rok... Ik vroeg hem waarom dat niet mocht hij zei volgens de islam kan dat niet en ik accepteerde dat dan maar want ik dacht, oké dan, dat hij mij een keer slaat want ik weet dat hij zijn geloof heeft. Maar een paar dagen later zei hij 'ik ga even op bezoek bij een vriend,' en ik zei, 'oké is goed, ik ga vandaag naar mijn moeder.' Daarna hoorde ik maar niets van hem, ik bellen bellen, niets terug. Mijn man nam de telefoon niet op. Ik werd ongerust. Ik heb iedereen gebeld maar hij was nergens te vinden.

 

Politie

Daarna kwam er de volgende ochtend politie over mijn hek aan de achterkant van de tuin. Ze kwamen kijken of er amfetamine in huis was. Ze zeiden 'Daar heeft uw man voor getekend.' Ik kreeg bijna een hartaanval echt . De mannen van de politie hebben niets kunnen vinden in mijn huis want ik had daar niets . Ik wist van de hele situatie niks af. Ik was zo overstuur dat ik gewoon in huilen uitbarstte.

 

Ik vroeg die agent mag ik alstublieft weten wat er aan de hand is en hij zegt: ´Uw man is gearresteerd in de trein met cocaïne in zijn zakken.´ Toen ik dat hoorde was het alsof de vloer onder mijn voeten wegzakte, en gelukkig pakte mijn dochter mij vast, en ik huilde op haar schouder.

 

Toen mijn man mij wilde bellen mocht dat niet want hij zat in beperking omdat hij de waarheid niet wilde vertellen. Toen hij uit beperking kwam en was overgeplaatst naar de gewone gevangenis in Grave, sprak ik hem, maar nooit sprak hij de waarheid.

 

Gevangenisstraf

Hij is toen veroordeeld voor 18 maanden gevangenisstraf. Ik heb hem toen geld gegeven om te leven ging elke week van Rotterdam naar Grave en ik heb alles alles geprobeerd. Toen hij op verlof kwam heeft hij mij meerdere keren verkracht en daar is mijn dochtertje van geboren in 2002. Toen mijn man vrij kwam heb ik hem toch opgehaald en al die maanden bleef ik in hem geloven maar hij bleef mij slaan en schoppen, ook met zijn baby in mijn buik. (Ik ben zelf nu nog aan het revalideren omdat hij mijn nekwervel heeft beschadigt door veel mishandelingen. Nekstenose .Ik ben daar door afhankelijk van mijn scootmobiel.)

 

Geboorte van ons kind

Ik was 43 jaar toen het kindje geboren werd en ik heb haar heel moeilijk gekregen. Ik heb op sterven gelegen, want de navelstreng zat vast en ik kreeg op het laatste moment een keizersnee.  Toen hij vrij was zei ik tegen hem: 'Je kan nu geen verblijfsvergunning meer krijgen want je hebt in de 5 jaar een strafbaar feit begaan, dus dan heb je geen recht meer op een verblijfsvergunning. Dus alles is voor niets gedaan. Waar hij op antwoordde. 'Nee hoor, ik ga naar België om daar verblijf aan te vragen en jij en mijn kind gaan mee.'

Ik zei, 'dat kan niet zomaar maar laten we dat dan dat maar proberen.'  Toen hebben we alles op alles gezet om in België te gaan wonen en om een huis te krijgen en verblijf. Hij zij tegen de mensen van de gemeente Antwerpen dat hij nooit iets gedaan had in Nederland maar dat was natuurlijk gelogen. Maar België trok dat niet na. Maanden heeft hij daarna mij opgesloten in huis want kwam telkens kwam er politie kijken wie er op dat adres aanwezig was. Ik heb vaak de politie willen bellen maar ik dacht 'dat kan niet want hij is vader van mijn kind, dan kom ik nog meer problemen.'

 

Belgisch verblijf

Na al die maanden kreeg hij een Belgisch verblijf. En wat hij toen zei je gelooft  je oren niet, hij zei: 'ik heb je gebruikt voor mijn verblijf en voor gezinshereniging.'

Toen ik heb mijn kind gepakt en mijn spullen en ik ben naar mijn oudste dochter in Nederland gegaan en ik zag eindelijk me kleinkind die al 5 maanden daarvoor was geboren. Ik was gebroken van binnen.

 

Ik schrijf dit verhaal omdat ik wil voorkomen dat meerdere mensen dit overkomen want dit is echt een moeilijke situatie. Nu gaat goed met mij en mijn dochters de kleinste gaat naar de vmbo en ik ben een super trotse moeder. En ik ben blij met mijn kinderen, ik hou van mij kinderen heel veel, dat is alles in mijn leven. En het zal altijd zo blijven want er komt geen man meer tussen. 


Tags: huwelijk, mishandeling, verblijfsvergunning, Belgisch verblijf
Artikel geschreven door: Nancy.
Publicatie datum: 2015-01-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving