aanmeld knop
dot

Heb je geen bereik met je mobiele telefoon in je woning?

iphone.jpg
Vallen je gespreken steeds weg of heb je doorlopend gemiste gesprekken? Dit kan 2 oorzaken hebben: het gebouw is van staal/beton of de zendmast staat te ver weg om goed te kunnen bellen. Met een GSM Repeater kan je dit probleem eenvoudig oplossen.
ComputerComputer

Hoe werkt een GSM Repeater?

Als de zendmast verder weg staat dan 1.000 meter, wordt de kwaliteit van het inpandige belsignaal aanzienlijk minder. Als de afstand naar de zendmast verder is dan 5 kilometer, dan wordt ook het buitensignaal erg zwak. Er is wel een minimaal signaal nodig (1 streepje op de telefoon) om met een repeater te kunnen laten functioneren.

 

Buitenantenne

Er wordt aan de gevel, zo hoog als technisch mogelijk, een buitenantenne geplaatst. Deze antenne ontvangt het signaal en is verbonden met een coaxkabel naar de repeater. Dit “kastje” heeft meestal een binnen antenne die direct op de repeater wordt geschroefd. Het signaal wordt buiten “opgehaald” en inpandig weer uitgezonden. Een repeater communiceert, wat inhoudt dat hij zendt en ontvangt. Het kastje is aangesloten op het elektra netwerk.

 

Richtantenne

Als er buiten slecht signaal is. Eén of 2 streepjes op de telefoon dan is het noodzakelijk om met een richtantenne te werken. Deze antennes zijn vaak wat groter en meestal ook wat minder fraai qua design, maar wel essentieel voor een goede werking van de installatie. Alles begint immers met een goede fundering.  

 

Kleine en grote panden GSM ontvangst

Een GSM Repeater kan gebruikt worden in ruimtes vanaf 10 m2 tot complete kantoortorens of grote bedrijfshallen. Ook worden repeaters veel gebruikt in bijvoorbeeld parkeergarages, concertpodia en kelders. Ook in nieuwe duurzame gebouwen is de ontvangst vaak slecht door de goede isolatie. Als er grotere ruimtes zijn of meerdere kleine kantoortjes is het raadzaam om gebruik te maken van meerdere binnen antennes. Deze worden gevoed door aan de repeater splitter(s) en of coupler(s) toe te voegen. Hierdoor wordt het signaal respectievelijk gelijkmatig of ongelijkmatig verdeeld.

 

Wand of plafond antennes

Om een goede verdeling inpandig te krijgen kan er gekozen worden tussen wand en plafond antennes. De wandantennes stralen 180 graden uit en de plafonduitvoeringen zijn zeer geschikt voor systeemplafond en stralen 360 graden uit. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om midden in een ruimte te plaatsen.

 

CE! goedkeuring

Een repeater moet CE! zijn goedgekeurd. Dan staat er een CE! + nummer op de repeater en op de doos. Er zijn veel goedkope aanbieders die zeggen dat ze dit hebben, maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Dan staat de CE voor Chinese Export in plaats van een certificaat van een gerenommeerd Instituut als bijvoorbeeld de Duitse TUV.  Het is technisch niet mogelijk om een repeater onder de € 250,- te verkopen die voldoet aan alle eisen. Repeaters die wel voldoen aan alle eisen zijn bijvoorbeeld de modellen Rosenfelt.  Op de website www.gsm-repeater-shop.nl worden deze  repeaters verkocht. 


Tags: GSM Repeater, slecht bereik, mobiel, booster, Yagi antenne
GamesGamesArtikel geschreven door: gsmrepeater.
Publicatie datum: 2015-02-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving