aanmeld knop
dot

Django Django

logo-tekst.jpeg
De band Django Django is een psychedelische, art-pop /rock band opgericht in 2009 in Londen. De bandleden kennen elkaar van de kunstacademie die ze volgende in Edinburgh. Na deze studie verhuizen ze naar Londen. Waar ze in de slaapkamer van drummer David Maclean werken aan hun debuutalbum.

Django Django

Genre: Pop/Rock

Styles: Alternative/Indie Rock, Pop/Rock

Periode: 2009 – Heden

Opgericht: 2009 in Londen, Engeland

Bandleden: Vinny Neff, Dave Maclean, Jimmy Dixon, Tommy Grace

 

Biografie

De band Django Django is een psychedelische, art-pop /rock band opgericht in 2009 in  Londen. De bandleden kennen elkaar van de kunstacademie die ze volgende in Edinburgh. Na deze studie verhuizen ze naar Londen. Waar ze in de slaapkamer van drummer David Maclean werken aan hun debuutalbum.

 

Vinny Neff en Dave Maclean staan voor het eerst op het podium in londen. Dit is een geïmproviseerd optreden, wat ze samen doen met Duncan Marquiss (bass) uit de Phantom Band. Al snel komt Jimmy Dixon bij de band om Marquiss te vervangen en sluit ook Tommy Grace (keyboard) zich bij Django Django aan.

 

In 2012 verschijnt het titelloos debuutalbum. Met de single “Default” weten ze een radiohit te scoren. In België behaalt de single de eerste plaats bereikte in De Afrekening van Studio Brussel.

Het debuut album wordt positief ontvangen in de pers en ontvangt hoge waarderingen. De band brengt een nieuwe en frisse Britpop sound. Met album laat de band een combinatie horen tussen elektronische elementen en ritmische popmuziek. Aangevuld met goede teksten en refreinen. Django Django wordt met hun muziek vaak vergeleken met de Beta Band.

 

Over de naam van de band laten ze weten dat het absoluut niets betekent. En ook geen verwijzing is naar Django Reinhardt, de Belgische jazz gitarist en componist.

 

Ter promotie van het album treedt de band zowel in Engeland als in het buitenland op. Ze doen diverse festivals aan in Europa, maar ook in Australië. Ook staat ze in het voorprogramma van Hot Chip.


Tags: Top Band, Ontdekking van 2012, Django Django, Default, De Afrekening, Studio Brussel, Lowlands, Hot Chip
Bronnen: www.djangodjango.co.uk, nu.nl
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving