aanmeld knop
dot

De verschillende soorten verkrijgbare sporthorloges

imgres-4.jpeg
De sporthorloge wordt de laatste tijd steeds populairder. Met een sporthorloge krijg je meer inzicht in je sportprestaties en door middel van de horloge kun je deze prestaties ook verbeteren. Er zijn veel verschillende horloges die allemaal weer beter geschikt zijn voor een specifieke sport. In dit artikel bespreken we de verschillende sporthorloges.

Verschillende merken 

Er zijn veel verschillende merken sporthorloges verkrijgbaar. De gewone horlogemerken zoals Tissot hebben vaak ook een assortiment met sporthorloges. Er zijn echter ook merken die alleen sporthorloges op de markt brengen. Topmerken binnen de sporthorloges zijn Garmin, Tom Tom en Polar. 


Garmin

Garmin is marktleider in GPS-horloges. Naast gewone sporthorloges heeft Garmin ook horloges in het assortiment om mee te zwemmen: Garmin Swim. Daarnaast zijn er ook horloges om mee te varen, golfen of voor militaire toepassing. Er zijn ook horloges die gericht zijn op hardlopen. Hardloophorloges zijn vaak ook goed geschikt voor fietsen of zwemmen. 


TomTom

TomTom richt zich bij het maken van sporthorloges vooral op het hardlopen. Deze toestellen kunnen vaak ook toegepast worden om mee te fietsen. TomTom heeft ook horloges die speciaal ontwikkeld zijn voor de zwemsport. De meeste toestellen van TomTom zijn voorzien van een GPS-systeem. 


Design

De sporthorloges zijn er in verschillende designs. Het is natuurlijk belangrijk dat je de horloge die je om je pols draagt ook mooi vindt. Wanneer je een dunne pols hebt, kies dan niet voor een al te grote horloge. Er is veel keuze in kleuren. Er zijn ook modellen die minder modern zijn zodat deze niet perse een sportdesign heeft. Dit is handig wanneer je de horloge ook buiten het sporten wil dragen. 


Keuze

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan sporthorloges. TomTom heeft een tijdje samengewerkt met het merk Nike. Tegenwoordig heeft TomTom een serie die zij zelf ontwikkeld hebben. Garmin is een merk dat vrijwel het grootste assortiment heeft op het gebied van sporthorloges. Naast de merken die zich speciaal hebben gericht op sporthorloges, kun je ook terecht bij 'gewone' merken die een serie sporthorloges in het assortiment hebben.

 

Sporten en stappenteller

Als je een stappenteller op je horloge hebt gaat het sporten (joggen) een heel stuk makkelijker. Je stelt immers je doel in en weet dat je ergens naartoe werkt. Stappentellers zijn ook ideaal voor wandelaars. Je houdt zo precies bij of je wel voldoende beweging krijgt.


Tags: Garmin sporthorloge, Bryton sporthorloge, TomTom sporthorloge, merken, Tissot. Polar, horloge, stappenteller
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-02-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving