aanmeld knop
dot

Alanis Morissette

logo-tekst.jpeg
Alanis Morissette begint haar carrière al op jonge leeftijd. Ze start als kind actrice, maar de liefde voor de muziek is groter. Al sinds haar 9e schrijft zelf liedjes. In 1991, op slechts 17 jarige leeftijd is de release van haar debuut album, “Alanis”.

Alanis Morissette

  • Genre:            Pop/Rock
  • Style:             Alternative Pop/Rock
  •                      Post-Grunge
  •                      Alterntive Singer/Songwriter
  • Periode:         1990 – Heden
  • Geboren:        1 juni 1974, Ottawa Ontario, Canada

Biografie

Alanis Morissette begint haar carrière al op jonge leeftijd. Ze start als kind actrice, maar de liefde voor de muziek is groter. Al sinds haar 9e schrijft zelf liedjes. In 1991, op slechts 17 jarige leeftijd is de release van haar debuut album, “Alanis”. Het album bevat een verzameling danspopliedjes. Met de eerste single, “Too Hot”, weet ze in Canada een top 10 notering te behalen.

Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Haar tweede album dat een jaar later verschijnt, “Now is the time”, is een stuk serieuzer maar verkoopt niet zo goed als het debuut. Ze verliest daardoor haar platencontract.

Ze verhuist naar Toronto en later naar Los Angeles. Daar gaat ze opzoek naar songschrijvers waarmee ze kan samenwerken. Uiteindelijk gaat ze aan de slag met producer Glen Ballard. De samenwerking blijkt vruchtbaar te zijn. Binnen één dag hebben ze al een aantal liedjes geschreven en opgenomen. Dit nieuwe, alternatieve geluid zorgt voor een nieuw platencontract. In 1995 wordt haar succesvolle album “Jagged Little Pill” uitgebracht. Op dit album laat ze een nieuwe en alternatieve sound horen. Uiteindelijk wordt dit album gezien als het echte debuutalbum van Alanis Morissette. “Jagged Little Pill” is een zeer succesvol album in de jaren ‘90 met meer dan 30 milioen verkochte exemplaren en 4 Grammy Awards.

10 jaar later wordt “Jagged Little Pill” opnieuw uitgebracht, maar dan in een akoestische versie. Naast dit album brengt Alanis nog meer albums uit, “Supposed Former Infatuation Junkie” (1998), “Under Rug Swept” (2002) en “So-called Chaos” (2004), “Flavors of Entanglement” (2008) en haar laatste wapenfeit “Havoc and Bright Lights” (2012). Ook op deze albums staan prachtige songs waarmee ze zo nu en dan de hitlijsten bereikt, maar het lukt Alanis niet om het succes van haar debuut te overtreffen.


Tags: jaren '90, 90's, Pop, Rock, Singer, Songwriter, Grunge, Jagged Little Pill, Alanis, Canada
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving