aanmeld knop
dot

Kan Mediteren Je Helpen Voor Positieve Energie?

Yoga2.jpg
Wat is mediteren? En wat doet meditatie met je? Hebben we er allemaal wat aan? Mediteren is erg 'in' op dit moment. Je hoort veel mensen over mediteren praten en zeggen dat ze er baat bij hebben. Maar het zit nog erg in de hoek van de geitenwollen sokken, en zweverig zijn. Toch komen steeds meer mensen erachter dat het niet zo is en dat het in je leven kan passen zoals jij dat wilt. Eigenlijk hoeft niemand het te weten als je er zelf niet over praat.

Wat is mediteren?

Mediteren is al duizenden jaren oud. Het is voor iedereen die zich er toe geroepen voelt. Mediteren kan je lichaam en geest in balans brengen als je in disbalans bent. Hoe merk je dan dat je in disbalans bent? Voor iedereen is dat weer anders. Maar over het algemeen geldt dat wanneer er onrust in je lichaam of geest is je al in disbalans bent.  Mediteren is het tot rust brengen van de geest en het lichaam. Door in een soort trance te geraken kun je loslaten en je reinigen van de onrusten die in je lichaam zitten.

 

Voor wie is meditatie?

Meditatie is voor bijvoorbeeld;

  • drukke personen
  • druk bezette personen, stress
  • mensen zonder tijd
  • mensen met lichamelijke problemen
  • mensen met geestelijke problemen

Als je bijvoorbeeld van alles wilt maar dat je voelt dat iets je tegen houdt, dat je altijd aan anderen denkt behalve aan jezelf, je de doelen die je voor jezelf hebt gesteld maar steeds niet haalt, vrienden vragen wanneer je eens tijd voor hen hebt, wanneer je geen energie meer hebt. Dan is dat een teken van disbalans.

 

Meditatie en balans

Door te gaan mediteren kun je voor de problemen een oplossing vinden. Door jezelf duidelijke vragen te stellen, doelen te stellen en antwoorden te krijgen kun je in balans komen met jezelf. Hierdoor ervaar je rust en kun je alles aan. Je krijgt meer energie en ziet iedere nieuwe dag als een nieuwe kans. Door een stappenplan voor jezelf te maken kun je je doelen bereiken. Je kijkt naar jezelf en wat je wilt. Dit is met goede motivatie te bereiken in een meditatie cursus. 

  • 30 dagen gemotiveerd via email
  • in je eigen te bepalen tijd te doen
  • op een zelf te kiezen tijdstip

Je leert te mediteren want dat is vereiste nummer 1. Je leert stress los te laten en doelen te stellen.

 

Waar kan je Mediteren?

Mediteren in je eigen tijd. Lekker vroeg in de ochtend (in de tuin als het kan) of bij koffie, of later op de dag. Het maakt niet uit wanneer je het doet, ALS je het maar doet. Het zit niet meer in het verdomhoekje van de geitenwollen sokken en de zweverige types. Mediteren kan goed zijn voor iedereen.

 

Lees verder: Online Meditatiecursus


Tags: mediteren, meditatie, stress, rust, doelen
Artikel geschreven door: Reante.
Publicatie datum: 2015-02-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving