aanmeld knop
dot

5 voordelen van je zwangerschap

zwanger.jpg
Tijdens je zwangerschap mag je niet zomaar alles meer eten, drinken en doen. Je houdt hier zo goed mogelijk rekening mee omdat je het beste met de baby voor hebt. Dit is echter niet alleen goed voor je baby, het is ook voor jou heel goed en gezond. In dit artikel een aantal leuke voordelen op een rij.

Dag brakke zondagochtend

Drink je graag een paar biertjes of wijntjes? Dan ben je vast bekend met de brakke zondagmorgen. Nu je zwanger bent wordt het drinken van alcohol afgeraden. Dit hoeft eigenlijk helemaal niet zo vervelend te zijn, want doordat je geen alcohol drinkt is de kans dat je beter slaapt groot. Je heb daarnaast geen last van een kater, dus nu word je ook op zondagochtend vrolijk en fit wakker.

 

Tot ziens sigaretten

Je wilt misschien al langer stoppen met roken, maar hebt er de discipline niet voor. Nu je zwanger bent heb je een extra reden om te stoppen. Je merkt waarschijnlijk dat je minder kortademig bent. Je haar en je huid glanzen meer en je stem klinkt weer natuurlijker. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, het scheelt je ook een hoop geld per maand. Van het geld wat je bespaard op sigaretten kun je nu misschien een leuke pretecho in Rotterdam laten maken.

 

Minder vermoeid door cafeïne

Tijdens je zwangerschap krijg je het advies om te minderen met cafeïne. Dit is ook voor jezelf alleen maar goed, wanneer je niet meer zoveel koffie en thee drinkt ben je veel minder moe. Cafeïne geeft je een tijdelijke oppepper, maar wanneer de werking uitgewerkt is verlang je naar meer en zul je weer moe worden. Je voelt je dus over de hele dag minder vermoeid. Natuurlijk is het wel weer een zwangerschapssymptoom dat je je moe voelt.

 

Diëten? No way

Alle dieetboeken, shakes en goede voornemens mogen overboord. Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht, maar dit mag je helemaal uit je hoofd zetten nu. Het is uiteraard belangrijk om gezond te eten en op je voeding te letten. Bewegen is tijdens je zwangerschap ook erg goed, ga lekker wandelen of een middagje zwemmen. Honger lijden is in ieder geval niet meer nodig. Het is zelfs zo dat je tijdens je zwangerschap niet af mag vallen. Wil je je familie het geslacht van de baby laten weten door een verrassingsstaart? Eet zelf lekker 2 stukken.

 

Gebruik je zwangerschap als smoesje

Even geen zin om schoon te maken? Te stofzuigen? De badkamer en keuken te schrobben? Voel je niet schuldig, het is nou eenmaal niet mogelijk om alles met een dikke buik te blijven doen. Neem tijd voor jezelf, luister naar je lichaam en doe relaxed. Lees lekker een boek, neem een heerlijk bad of geniet van een kop thee op de bank. Vraag je partner om te helpen in het huishouden.

 

Tags: zwangerschap, fit voelen, voordelen, pretecho laten maken, Rotterdam echo, baby
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-02-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving