aanmeld knop
dot

Wat zijn de voordelen van lichaamsbeweging?

beweging.jpg
Lichaamsbeweging heeft vele voordelen. Het is goed voor de gezondheid en voor het lichaam. Door lichaamsbeweging voelt men zich fitter en vitaler. Het begin is meestal zwaar omdat het lichaam er niet aan gewend is. Na verloop van tijd worden de voordelen steeds beter zichtbaar en voelbaar. Door lichaamsbeweging krijgen mensen ook meer zelfvertrouwen.

Wat zijn de voordelen van lichaamsbeweging?

Lichaamsbeweging heeft veel voordelen voor het menselijk lichaam. Iedereen heeft lichaamsbeweging nodig maar vandaag de dag komt het vaak voor dat mensen niet voldoende beweging krijgen. Dit heeft vooral te maken met het steeds drukkere schema van mensen. Iedereen is te veel bezig met werk en het gezin zodat er haast geen tijd vrijgemaakt kan worden om te sporten. Dit is jammer omdat lichaamsbeweging eigenlijk nodig is voor iedereen. De spieren kunnen behouden worden door de lichaamsbeweging en het hart wordt er sterker door. Hierdoor kan de levensduur verlengd worden.

 

Cardio

Een goede manier om je stofwisseling te verbeteren is door lichaamsbeweging. Cardio oefeningen werken het beste. Met deze oefeningen versnelt je hartslag, wordt het bloed sneller rondgepompt en stijgt de lichaamstemperatuur. Hierdoor wordt het lichaam aangespoord tot het afbreken van cellen voor energie. Omdat je lichaam veel energie nodig heeft probeert het zo snel mogelijk cellen om te zetten.

 

Afvallen met lichaamsbeweging

Als iemand wil afvallen dan is lichaamsbeweging in combinatie met een gezond dieet nog altijd de beste manier. Veel mensen kiezen de makkelijkere route door alleen een dieet te volgen. Als dit vervolgens niet goed genoeg werkt geven ze het op. Veel mensen blijven liever dik dan dat ze gaan sporten. Dat komt grotendeels door het verkeerde beeld dat men bij sporten heeft. Je hoeft niet zwetend elke dag een uur tot twee uur in de sportschool te zijn. Je kunt ook een half uur wandelen of een uurtje dansen in het weekend. De mogelijkheden van afvallen met sporten zijn eindeloos.

 

Cardio oefeningen voor afvallen

Cardio oefeningen hoeven niet saai te zijn. Je hoeft dus niet voor uren achter elkaar op een fiets te gaan zitten terwijl je dat helemaal niet leuk vind. Hou je van dansen? Zet er dan een leuk muziekje op en dans jezelf naar een versnelde stofwisseling. Je kunt ook een rondje snelwandelen met de hond in de avond of ochtend. Door lichaamsbeweging zet je je lichaam aan het werk wat leidt tot een versneld metabolisme. Een versneld metabolisme werkt goed als je wilt afvallen. Het lichaam verbruikt dan meer calorieën dan wanneer er niet aan lichaamsbeweging gedaan wordt. Het zijn in feite extra calorieën die verbruikt worden door de lichaamsbeweging.

 

Opbouw van spiermassa

Door lichaamsbeweging kan de spiermassa toenemen. De spieren worden gebruikt tijdens de lichaamsbeweging. Het gevolg is dat de spieren sterker worden. Om de toegenomen spiermassa te onderhouden zijn meer calorieën nodig. Het lichaam verbruikt ook in rust meer calorieën doordat er meer spiermassa is. Als je vervolgens niet meer gaat eten ontstaat er een calorie tekort. Dit leidt ertoe dat je vervolgens in gewicht verminderd.


Tags: afvallen,lichaamsbeweging,sporten,voordelen, cardio
Artikel geschreven door: mulder.
Publicatie datum: 2015-02-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving