aanmeld knop
dot

Kane

Kane.jpeg
Kane kent als band een razendsnelle start. Tussen de periode van hun eerste optreden tot hun doorbraak zit namelijk maar een hele korte tijd. Het is in de zomer van 1998 dat Dennis van Leeuwen en Dinand Woesthoff elkaar leren kennen. Dinand werkt dan in een strandtent waar Dennis met zijn reggaeband komt optreden.

Kane

  • Genre:            Pop/Rock
  • Styles:           Alternative/ Rock
  •                       Pop/Rock
  • Periode:          1998 – Heden
  • Opgericht:       1998 in Den Haag, Nederland
  • Bandleden:

                      Tony Corelissen

                      Dion Murdok

                      Ronald Kook

                      Martijn Bosman

                      Dennis van Leeuwen

                      Matto Kranenburg

                      Dinand Woesthoff

                      Paul Jan Bakker

 

Biografie

Kane kent als band een razendsnelle start. Tussen de periode van hun eerste optreden tot hun doorbraak zit namelijk maar een hele korte tijd. Het is in de zomer van 1998 dat Dennis van Leeuwen en Dinand Woesthoff elkaar leren kennen. Dinand werkt dan in een strandtent waar Dennis met zijn reggaeband komt optreden. Tussen de twee klikt het en ze besluiten samen een band op te richten. Aram Kersbergen, Tony Cornelissen en Cyril Directie voegen zich bij hen en de band Kane is een feit.

 

Ze treden op met de band Billy the Kid, ook uit Den Haag, en de Duitse Guano Apes. In 1999 is de release van hun eerste single “Where Do I Go Now”. Direct valt Kane op en breekt door naar het grote publiek. Deze single is de voorloper van hun debuutalbum “As Long As You Want This” dat in 2000 uitkomt. Hiermee is de doorbraak van de band definitief. Ze staan dan onder andere in het voorprogramma van U2 tijdens hun Flashbacktour.

 

Met de daaropvolgende albums wint Kane alleen nog maar in populariteit. In 2000 komt “With Or Without You”. Een jaar later verschijnt “So Glad You Made It” (2001). Het album heeft al voor de release de gouden status, en behaalt uiteindelijk plantina.

Daarna volgen “What If” (2003), “February” (2004), “Fearless” (2011), “Everything You Want” (2008). Ook brengen ze in 2008 het live album “De Kuip” uit. Daarna volgen “No Surrender” (2009) en de verzamelaar “Singles Only” in 2011.

 

Vanaf het begin heeft de band de ambitie gehad om ook in het buitenland door te breken. Ze hebben onder andere opgetreden in Portugal. En haalde succes in België met  diverse singles waaronder de Tiësto-remix van “Rain Down On Me”.  Die zelfde single was ook een bescheiden hit in de Engelse charts.

 

Bandleden door de jaren heen

De kern van Kane is altijd Dinand en Dennis gebleven. Maar de band kent door de jaren heen een behoorlijke geschiedenis aan bezettingswisselingen. Inmiddels hebben al meer dan 19 bandleden in de groep gezeten. Met als kleine kanttekening dat daarbij ook de bandleden zijn opgeteld die waren ingehuurd voor de opnames van het album “February”.

 

Kan brak binnen ongekend korte tijd door en is inmiddels een van de grootste bands van Nederland, afkomstig uit de stad die vele rockbands heeft opgeleverd: Den Haag.


Tags: Kane, Den Haag, Rock, U2, Where Do I Go Now
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving