aanmeld knop
dot

Beperken van risico’s door pago onderzoek

artsen.jpg
Steeds meer werknemers laten zich tegenwoordig preventief onderzoeken door middel van een pago of pmo onderzoek. Veel mensen weten helemaal niet wat dit inhoudt; wat zijn de mogelijkheden van Prescan Zakelijk?

Gezonde medewerkers presteren over het algemeen beter, en zijn daarnaast minder vaak ziek. Mensen zullen langer blijven werken tot aan het pensioen, het is belangrijk dat dit in goede gezondheid gebeurd zodat men tijdens het pensioen nog lang van het leven kan genieten. Een gezond eetpatroon en voldoende sporten zijn aspecten van een goede gezondheid. Ziekteverzuim kan daarnaast voorkomen worden door middel van een periodiek onderzoek. 

 

Wat is een Pago onderzoek?

Je hoort de term zo vaak, maar wat betekent het eigenlijk? Een PAGO betekent: Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Volgens de Arbowet is elke werkgever verplicht om werknemers een Pago aan te bieden. Het Pago onderzoek is uitsluitend gericht om het ontdekken van arbeidsverboden gezondheidsrisico’s. Naast PAGO bestaat er ook PMO (deze termen worden vaak door elkaar gebruikt). Veel medewerkers ondergaan uiteindelijk een PMO (preventief medisch onderzoek). Door middel van een preventief medisch onderzoek kan het zo zijn dat naast de slechts arbeid gebonden risico’s ook de niet arbeid gebonden risico’s in kaart worden gebracht.

 

Waarom een Pago onderzoek?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om werknemers periodiek te laten onderzoeken door middel van een pago onderzoek. Werkgevers vinden het over het algemeen belangrijk om ziekte tijdig te signaleren en zo het risico op langdurige uitval te beperken. Gezonde/fitte medewerkers presteren over het algemeen beter. 

 

Wat precies onder een Pago onderzoek wordt verstaan ligt ver uiteen. Sommige bedrijven bieden zeer simpele pakketten aan, maar het is ook mogelijk om een zeer uitgebreid pakket af te nemen. Een voorbeeld van een zeer uitgebreid Pago onderzoek van Prescan is de Total Body Scan.

 

De Total Body Scan is een uitgebreid pakket, tijdens dit onderzoek worden er meerdere MRI scans gemaakt en daarnaast vindt er een uitgebreid cardiologisch onderzoek plaats om het hart (de motor van het lichaam) goed te bekijken. 

 

Prescan Zakelijk

Prescan beschikt over een afdeling die verantwoordelijk is voor de aanvragen die voortkomen uit het bedrijfsleven. Een van de medewerkers inventariseert graag welke behoefte en wensen er zijn en gaat op basis van de verkregen informatie een onderzoeksprogramma op maat samenstellen.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het ondergaan van een PMO onderzoek? Neem dan eens een kijkje op de website van prescan.nl.


Tags: Prescan, pago, pmo

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: SophiedeVries.
Publicatie datum: 2015-02-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving