aanmeld knop
dot

Symptomen van artrose bij de hond

Pitbull.jpg
Artrose betekent dat er sprake is van slijtage van gewrichten. Het kan bij jong en oud voorkomen, maar komt ook voor bij dieren. Honden kunnen er (onder andere) last van krijgen. Helaas kan je hier als baasje maar weinig aan doen als het gaat om het te voorkomen. Artrose is niet te behandelen omdat het niet zal verdwijnen, maar er zijn wel andere mogelijkheden. Vroeger liet men honden meteen inslapen als er sprake was van artrose, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval.
DierDier

Symptomen van Artrose

Bij artrose is het gewricht ook ontstoken, waardoor er ontstekingsremmers kunnen worden toegepast. Op deze manier hoeft de hond geen pijn meer te hebben.

  • De eerste symptomen laten namelijk meteen pijn zien. De hond gaat mank lopen. Dit terwijl een dier dit nooit zal doen als het niet echt zo moest. Dieren willen namelijk altijd overleven en laten daarbij nooit hun zwaktes zien. Zij willen altijd zo sterk mogelijk zijn tegenover anderen. Een dier dat mank loopt, moet dan ook echt serieus worden genomen, wat bij artrose dus het geval is.
  • De hond loopt mank maar na een tijdje wordt dit al minder. Wat je zult opmerken, is dat de hond vooral na het liggen mank loopt. Dit komt doordat alles stijf wordt en vervolgens zal het lopen even moeilijk gaan. Dit gebeurt vaak bij de achterpoten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dit zijn de symtomen van artrose bij honden, let hier dus goed op!

Voldoende beweging

Een hond met artrose moet voldoende bewegen, maar ook weer niet teveel. Er wordt aangeraden om iedere dag ongeveer zes keer met de hond te gaan wandelen. De wandeling mag echter niet langer zijn dan vijf minuten om de gewrichten niet te zwaar te belasten. Een hele lange wandeling zit er dus niet meer in met een hond met artrose. Korte wandelingen zullen de hond goed doen omdat bewegen ervoor zorgt dat hij minder stijf wordt. Hierdoor zal de hond het ook fijner vinden om te lopen. Het wandelen moet dus vaak gebeuren, maar dit is ook afhankelijk van de hond. De dierenarts kan hierover meer informatie geven. Het wandelen kan namelijk ook worden opgebouwd, maar soms is de artrose zo erg dat de hond beter niet teveel meer loopt.

 

Dierenarts

Een dierenarts kan het beste beoordelen hoe jouw hond eraan toe is en of het verstandig is om er nog veel mee te wandelen of niet. De ontstekingsremmers zullen er in ieder geval voor zorgen dat de hond weinig tot geen pijn meer heeft waardoor het leven van de hond eigenlijk niet anders zal zijn dan zonder de artrose. Bij een vermoeden van artrose kan je het beste naar de dierenarts.

 

Jack Russel terrier opvoeden 

Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?


Tags: hond met artrose, symptomen artrose, verschijnselen
DierDierArtikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-02-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving