aanmeld knop
dot

Onverwachts een sloopauto?

auto.jpg
Het klinkt misschien vreemd, maar het kan elke bestuurder zomaar overkomen; uit het niets zit je met een sloopauto. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn; de auto komt niet meer door de keuring, of door een ongeval wordt de auto total loss verklaard, of de motor loopt in de soep. Er zijn naast deze voorbeelden nog ontelbaar veel redenen waardoor een prima auto plots kan veranderen in een sloopauto.
GamesGames

Als het een feit is dat je onverwacht met een sloopauto zit, wat ga je dan doen? Breng je deze auto zomaar naar de sloop of ga je uitzoeken wat de auto nog op kan brengen? Je kunt beginnen met al het bruikbare van de auto af te halen. Zit er bijvoorbeeld nog een goede radio in? Of zijn er nog goede speakers aanwezig in de auto? Zijn er misschien andere bijzonderheden die nog waarde hebben aan de sloopauto? Je kunt proberen of je waardevolle onderdelen los kunt verkopen, maar je kunt ook kijken of er een sloperij is die de auto over wilt nemen. In dat geval is het juist belangrijk om de auto zoveel mogelijk in tact te houden.

 

Tips bij het verkopen van een sloopauto

Je zou het misschien niet denken, maar een sloopauto kan nog best wat geld waard zijn. Een sloopauto is namelijk geen afval, er kan nog gebruik gemaakt worden van onderdelen en zelfs alleen het ijzer levert al geld op. Autosloperijen kunnen jouw nutteloze auto dus maar al te goed gebruiken. Je doet er verstandig aan om verschillende autosloperijen te benaderen omdat je dan kunt kijken wie het meeste biedt voor jouw sloopauto. Een sloperij doet meestal een bod, jij kunt dan de aanbiedingen vergelijken en dit bespreken met de sloperijen. Er zijn vaak ook mogelijkheden om te onderhandelen over de prijs. Wanneer je de sloopauto gaat verkopen is het belangrijk om de auto zoveel mogelijk in tact te houden. Hoe meer bruikbare dingen in de auto zitten, hoe hoger het bod op de auto zal zijn.

 

De verkoop van een sloopauto

Een sloopauto verkopen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het is tegenwoordig zelfs heel makkelijk om een kapotte auto te verkopen. Je belt gewoon naar een sloperij en vraagt naar de mogelijkheden. Er zijn veel bedrijven die graag een kapotte auto kopen, om de redenen die hierboven beschreven zijn.

Wil jij graag jouw sloopauto verkopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Sloopautoinkoop.nl. Sloopauto Inkoop komt jouw APK afgekeurde auto ophalen, of deze nu nog wel of niet kan rijden. Na een telefoontje staan ze binnen 24 uur bij jou aan de deur om de auto op te halen om hem daarna op een verantwoorde manier te recyclen.

 

Leeftijd sloopauto’s

De gemiddelde leeftijd van sloopauto’s in Nederland is de afgelopen jaren gestegen naar ouder dan 18 jaar. In 2012 werden de auto’s gemiddeld 15 maanden eerder naar de sloop dan in 2014. Dit is natuurlijk een gemiddelde, er zijn ook jonge auto’s die op de sloop belanden.

De stijging in de leeftijd waarop een auto op de sloop gedemonteerd wordt stijgt opvallend veel per jaar, een oorzaak hiervan is dat er afgelopen jaar meer oldtimers naar de sloop zijn gegaan.

 

VWE heeft onderzocht welke jonge auto’s er in 2014 op de sloop terecht zijn gekomen. De meest voorkomende modellen jonger dan 10 jaar zijn de Opel Corsa, Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf. Dit wilt niet zeggen dat de kwaliteit van deze auto’s slecht is, dit zijn namelijk de meest voorkomende auto’s binnen het Nederlandse wagenpark. Dat verklaart ook waarom deze auto’s eerder op de sloop terecht komen dan andere auto’s, ze hebben een groter aandeel op de Nederlandse automarkt.

 

Tags: sloopauto, sloopauto inkopen, auto slopen. onderdelen, sloop, auto naar de sloop
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-03-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving