aanmeld knop
dot

Opzoek naar zelfvertrouwen en respect?

verdriet.jpg
Zelfvertrouwen en zelfrespect; twee sleutelwoorden voor een prettig bestaan. Helaas is het hebben van zelfvertrouwen en zelfrespect niet vanzelfsprekend voor iedereen. Hoe leer je voor jezelf kiezen? Hoe krijg je blijvend zelfvertrouwen op een gezond niveau?

Zelfvertrouwen; in de huidige maatschappij word je al snel in een hoek gedrukt als je er te weinig van hebt. Toch is het ook niet eenvoudig om zonder de juiste ondersteuning te bouwen aan een goed en gezond zelfvertrouwen. Als jij echt gelukkig en blij wilt zijn met jouw leven, dan heb je een gezonde dosis zelfvertrouwen en zelfrespect nodig. Er zijn veel manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen.

  • je kunt in therapie gaan
  • je kunt een cursus volgen
  • je kunt het zelf proberen te verbeteren door er boeken over te lezen en met anderen over te praten

Therapie

Als je in therapie wilt om je zelfvertrouwen te verbeteren kan je eerst gaan praten met je huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen naar hulpverlening. Dit is vaak effectief en helpt veel mensen verder.

 

Een cursus volgen

Er zijn veel cursussen om het zelfvertrouwen te vergroten. Je kunt cursussen ook online volgen, om eerst te kijken of je dat helpt. Met een speciaal ontwikkelde cursus probeert men ervoor te zorgen dat jij stap voor stap werkt naar een punt leert toewerken, waar jij wilt zijn. Dit is het punt waar jij jezelf waardeert en accepteert om wie en wat je bent; het punt dat jou toestaat te gaan leven met een gezond niveau aan zelfvertrouwen en zelfrespect. Online kan je bijvoorbeeld een cursus kopen via: Blijvend zelfvertrouwen.

 

Zelfhulp

Om zelf je zelfvertrouwen te vergoten is niet eenvoudig. Je zelfvertrouwen zal toenemen als je positieve ervaringen met andere mensen opdoet, maar als je erg onzeker bent kan je eigen onzekerheid je best wel in de weg zitten om die ervaringen ook daadwerkelijk op te zoeken, en ook om mensen te vertrouwen. Wil je toch liever eerst zelf proberen je zelfvertrouwen te vergroten, omring je dan met mensen die je vertrouwt, en spreek eens iets af met iemand bij wie je je goed voelt. Vind je dat moeilijk? Lees dan eerst een paar boeken over zelfvertrouwen. In elke bibliotheek zijn boeken te vinden over dit onderwerp.

 

Loslaten en opnieuw beginnen

Mensen zonder zelfvertrouwen, of met weinig zelfvertrouwen, ervaren het leven heel anders dan mensen met voldoende zelfvertrouwen. Zij komen meer obstakels en hindernissen tegen en zij zien het leven misschien eerder als een 'moeten' dan als een 'willen.'  Ze lopen steeds weer vast op dezelfde punten. Dit kan veranderen, maar dat gaat niet zomaar. Je kunt niet aan iets nieuws beginnen als je het oude niet los kunt laten. Als jij meer zelfvertrouwen wilt opbouwen, dan moet je het idee van het leven zonder zelfvertrouwen loslaten. Laat los wie je was en werk naar je nieuwe ik. Dat kan je lukken met passende hulp of een cursus die erop gericht is succes te boeken voor jou.

 

Laat je leven niet door anderen bepalen

Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen betekent het verkrijgen van meer controle over je leven. Mensen die niet veel zelfvertrouwen en zelfrespect hebben gaan voortdurend af op de ideeën en visies van anderen, ook wanneer dit botst met de eigen ideeën en visies. Dit kan leiden tot nare situaties die je eigenlijk alleen maar verder opbreken. Het is tijd dat jij weer de touwtjes in handen neemt. Het is immers jouw leven! Wij helpen je een goede dosis zelfvertrouwen en zelfrespect te krijgen en te behouden. Zo heb jij de volledige controle over je leven en ga jij je eigen leven waarderen zoals jij het hebt opgebouwd. Het hoeft niet moeilijk te zijn.


Tags: Zelfvertrouwen opbouwen, zelfvertrouwen krijgen
Artikel geschreven door: RickvanderMeer.
Publicatie datum: 2015-03-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving