
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Tips om suikervrij te Eten

Tweet |
Wat is de betekenis van suikervrij?
Nu je de inleiding hebt gelezen vraag jij je misschien af: “Wat is dan wel suikervrij eten?” Met 'suikervrij eten' kunnen een aantal dingen worden bedoelt:
- Minder bewerkte suikers eten
- Een kritische consument worden
- Vaker onbewerkte producten (dus vers) gaat eten
- Alle suiker van je menu schrappen, inclusief de (bewerkte) koolhydraten
Met suikervrij kun je bedoelend at je diabetes hebt en een suikervrij dieet voorgeschreven gekregen hebt
Er zijn dus meerdere definities van suikervrij eten. Het is eigenlijk wat je er van maakt.
Tips om Suikervrij te eten
- Schrap het tussendoor snacken. Je eet waarschijnlijk tussen ontbijt, middageten en avondeten wel eens wat kleins dat je maag vult. Als hete en snack is met veel suiker, is dit niet verstandig, omdat je geen producten met veel bewerkte suikers nodig hebt. Ze maken je snel moe, en je wordt er dik van. Het is je dus aan te raden om wat meer tijd te steken wanneer je van plan bent om tussendoor iets te eten. Je kunt namelijk beter wat meer tijd steken in de juiste selectie van voeding, die wat minder snel vult maar gezonder is, dan andersom. Dus door een goede voorbereiding kun je deze ‘snacks’ vermijden en dus een verstandig tussendoortje nemen. Voorbeelden van gezonde snacks zijn: fruitsoorten, verse salade, volkorenproduct met vers beleg (dus onbewerkt)
- Stop met het eten van dieet- en light-producten. Dieet- en light-producten zijn echt het tegenovergestelde van het doel dat je hebt. Wanneer een product het woord ‘dieet’ of ‘light’ op het etiket heeft staan geeft het een soort vrijkaart om hier meer van te nemen, omdat: “Het toch niet slecht voor je is.” Het probleem met veel light-producten is dat ze vaak meer zout en/of smaakmakers bevatten. Wanneer je leert om te gaan met voedsel, zal je veel gezonder gaan leven.
-
Probeer niet in één grote stap te veranderen. Je eetpatroon veranderen is niet gemakkelijk. Zeker als je niet veel verstand hebt over het onderwerp. Je hebt misschien veel ideeën die dit zullen veranderen, maar deze ideeën bevatten acties om succes te verkrijgen. Om dit succes te verkrijgen zal je het één en ander moeten gaan doen. Gelukkig zijn er professionals die je hier mee kunnen begeleiden. Onze voeding ziet er door toevoegingen beter uit en we kunnen het nu misschien langer bewaren. Maar deze ‘hulpstoffen’ hebben ook nadelen. Ze kunnen namelijk ook je gezondheid schaden.
- Koop geen voedsel dat is geproduceerd in fabrieken. Producten die worden geproduceerd in fabrieken bevatten in heel veel gevallen zogenaamde E-nummers. “Wat zijn dit?” denk je misschien. Dit zijn hulpstoffen die zijn toegevoegd aan het product voor bijvoorbeeld:
- Een andere kleur
- Langere houdbaarheid
- Vervangen van suikers (light producten)
- Aanpassen van de smaak
- Aanpassen van de geur
Publicatie datum: 2015-03-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
