aanmeld knop
dot

Goede tips om kalm het auto praktijkexamen te doen

auto2.jpg
Duizenden mensen doen per dag het auto praktijkexamen. En vele zakken vanwege het feit dat zij te zenuwachtig in die auto zijn gaan zitten, en zich daardoor niet meer kunnen concentreren. Wellicht heb je het theorie examen gehaald en lukt het je maar niet om het praktijk examen te halen. Dat is natuurlijk niet leuk. Om dit te voorkomen zijn er in dit artikel wat tips verwerkt.
GamesGames

Wat wordt er verwacht voor het auto praktijkexamen CBR? 

Hoe kun je omgaan met examenvrees, en wie zijn nu de examinatoren? Ook worden je door vrienden en familie verhalen verteld. Soms helpen deze verhalen en soms juist helemaal niet. De meest nietszeggende uitspraak is: “Je moet maar net geluk hebben dat iemand anders geen fouten maakt die jouw rij prestaties beïnvloeden.” Dat is een beetje onzinnig. Natuurlijk kan je pech hebben en er rijdt net iemand door rood, maar de meest voor de hand liggende reden dat een groot gedeelte van de mensen die tijexamen doen, zakken, is omdat het niet duidelijk is wat er van de rijles student wordt verwacht tijdens het praktijkexamen.

 

Wat moet doen m je rijbewijs te halen?

Als je zelfverzekerd achter het stuur zit, zal het eenvoudiger worden om je rijbewijs te behalen. Zorg in elk geval dat je de regels goed kent end at je zelfverzekerd overkomt. Zorg ook dat je bijrijder(s) veilig zijn, dus laat ze bij aanvang direct de autogordel omdoen, voordat je de auto start of wegrijdt. Overige tips om je rijbewijs te behalen:

 

TIP 1:

Beeld jezelf niet in dat je een foutloze rit moet rijden. Ik kan je namelijk vertellen, een foutloze trit? Die bestaat niet. Een keertje verkeerd schakelen is niet waar je op zakt (en is ook helemaal niet erg). De examinator wilt gewoon zien dat jij alles veilig kan oplossen. Als je dat doet slaag je gegarandeerd.

 

TIP 2:

Bereid je goed voor, neem het theorie boek nog even door om geen verkeersregels te vergeten, welke belangrijk zullen zijn tijdens je praktijkexamen. Een goede voorbereiding het halve werk. Ook is een goede nachtrust erg belangrijk. Sla het avondje stappen even over en stel prioriteiten. Wat is nou één avondje stappen als je daarna met je vrienden kan rondtoeren?

 

TIP 3:

Als je voor de tweede keer examen gaat doen, vergeet dan wat er tijdens het vorige examen is gebeurt. Was de examinator volgens jou een oneerlijk persoon? Boeien... nu tref je hoogstwaarschijnlijk weer een andere examinator. Stel het is dezelfde? Mooi, dan kan hem of haar meteen even bewijzen dat je het wel kunt.Motiveer jezelf dus en straal zelfvertrouwen uit. Dat is alles wat de examinator wilt zien. Een student die vol zelfvertrouwen en veilig de weg op gaat.

 

TIP 4:

Probeer niet te voorzichtig te zijn, maar ook niet te wild. Dit klinkt vaag, maar doe gewoon hetzelfde als wat je tijdens de rijlessen deed. Wat mij tijdens het doen van mijn rijexamen goed hielp, was om me het praktijkexamen in te beelden als een gewone rijles. Dus voor mij was de examinator een soort vervanger van mijn rijles instructeur. Ik deed net of het een normale rijles was. Zo was ik niet nerveus en niet bang om fouten te maken. En zo heb ik in één keer mijn examen kunnen halen. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt maar ik had ze veilig opgelost.

 

SAMENGEVAT:

Om het nog even samen te vatten, zijn er een aantal dingen die jij moet onthouden zoals:

  1. Je hoeft geen foutloze rit te rijden;
  2. Een goede voorbereiding is het halve werk;
  3. Vergeet het verleden en focus je op wat gaat komen; en
  4. Beeld het praktijkexamen in als een doodgewone rijles.

Mijn Gouden Tip:

Wil je de mogelijkheid te hebben om in één keer jouw autorijbewijs halen? Of wil je je zenuwen te verminderen bij de volgende poging? De kans creëren het aantal auto Rijlessen in uren te Verminderen? Je kunt meer tips lezen in het e-book Autorijbewijs Praktijk. Alle informatie die in het boek wordt aangeboden komt uit de recente praktijk van Rijlessen en examens (2015).  Het kan je helpen om je rijbewijs sneller te behalen.


Tags: auto, praktijkexamen, rijles, rijexamen, theorie, nerveus, tips rijexamen
Artikel geschreven door: MartijnMullie.
Publicatie datum: 2015-03-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving